800 yıllık Aztek konutu bulundu

800 yıllık Aztek konutu bulundu
Mexico City’de, yaklaşık 800 yıl öncesine ait bir Aztek konutu bulundu. Arkeologlar konutu, bölgeyi modernize etmeye çalışırken rastgele bulduklarını aktardı.

Arkeofili''den aktarılan bilgilere göre; Arkeologlar, bölgeyi modernize etme çalışmaları sırasında Meksika’nın Mexico City kentinin Centro semtinde, Aztek İmparatorluğu döneminde 800 yıl öncesinde inşa edilmiş bir konutun kalıntılarını ortaya çıkardı.

Yüzlerce yıllık konutun, arkeologlar ve inşaat işçileri tarafından elektrik santrallerini güncelleme girişimi öncesinde keşfedildiği aktarıldı.

Meksika Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü’nden (INAH) yapılan açıklamaya göre, konutun geç Postklasik döneme (MS 1200 ila 1521) ait olduğuna ve Aztek İmparatorluğu’nun başkenti Tenochtitlan şehrinde iki mahallenin sınırında yer aldığına inanılıyor. Yapı, 400 metrekarenin üzerinde bir alana yayılıyor.

Arkeologlar, kazıların yapıldığı yerleşim bölgesinde daha fazla Aztek eseri buldu. Kazı ekibi, Aztek yapısının kalın kerpiç tabanının altında, bebeklerin kemik kalıntılarını içeren bir çift cenaze kabının yanı sıra, buhurdanların (tütsülerin yakıldığı kaplar) sunumuyla ilişkili birkaç gömü, ağırşak ve eğirme aletleri buldu.

İlgili Haberler