Melih Bulu'nun görevden alınması sonrası gözler büyük destekçilerine çevrildi

Melih Bulu'nun görevden alınması sonrası gözler büyük destekçilerine çevrildi
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu'nun görevden alınması sonrası gözler en büyük destekçilerine çevrildi.

ODA TV''de yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Resmi Gazete''de yayımlanan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan''ın kararı ile görevden alındı. Bu karar sonrası, Bulu''nun destekçilerinin ne tepki vereceği merak konusu oldu.

195 gün sonra Erdoğan''ın talimatı ile görevden alınan Bulu''ya sahip çıkan başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT''ye atanan Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük''e gözler çevrildi.

KİM NE DEMİŞTİ?

Bulu''nun ''intihal'' iddialarıyla ilgili tepki gösteren öğrencilerin aksine; konuyu ''elitizme'' taşıyan ''Anadolu insanının etkili konuma'' gelmesinin istenmediğine bağlayan tepkiler ayyuka çıkmıştı.

Bakan Soylu ''kayyum rektör'' ifadesini eleştirmiş "Dün de öğrenciler herhangi bir yetkinlik sahibi değildi bugün de değil. Bu faşist bir yaklaşım, doğru bir yaklaşım değil. Kendi rektörünüzle ilgili böyle bir tavrı koymanız doğru değil. Bu siyasal bir yaklaşımdır" ifadelerini kullanmıştı.

ÖZLEM ZENGİN

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Özlem Zengin de şu şekilde desteğini göstermişti:

"Melih Bulu Beyi çok iyi tanıyan bir insanım bizim arkadaşımız, dostumuz. AK Parti''de beraber görev yaptık. 6 yıldan fazla aynı masa etrafında oturduk, çalıştık. Uzun zamandır böyle bir haksızlık görmedim."

HİLAL KAPLAN

Hilal Kaplan da "Bir Boğaziçi mezunu olarak, kerameti kendinden menkul bir kibirle size karşı çıkacaklar olacağını biliyorum ve aldırmadan yolunuza devam etmenizi bekliyorum. Boğaziçi sadece elitistlerin değil, milletindir. Allah muvaffak etsin" desteğini vermişti.

CEM KÜÇÜK

Cem Küçük ise "Anadolu insanı etkili bir konuma gelsin istemiyorlar" tepkisini göstermişti.

 

İlgili Haberler