Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Memduh Şenol ve diğer konular...

Bir ülkü-ideal uğruna her türlü fedakârlığı yapan insanların, zaman içinde unutulması, ötelenmesi, hep içimi yakar... İşte Yozgatlı Memduh Şenol da onlardan birisidir... 1970 yılı başından itibaren Yozgat merkez ve Yerköy, Şefaatli, Sorgun, Akdağmadeni ilçelerinde Ülkücü Hareketi anlatmaya, tanıtmaya çalışan; oralarda dernekler kuran bir kahramandır o! (İliştiri: Memduh kardeşimi, o zor yıllarda Erzurum'u kucaklayan, sağlıklar dilediğim sevgili Yılma Durak'a benzetirim) Ve Memduh, bu çalışmalarından dolayı Yozgat Hastanesi'ndeki işinden olur. O varlıklı bir ailenin çocuğu değildir. Bu kez ekmek kapısı için Yozgat Lise Caddesi'nde bir kitapevi açar. Ama sonuç alamaz... Sonra, Sorgun ilçesinde küçük bir iş bulur. Bu kez Sorgun'da çalışmalarını sürdürür. Sorgun'un tek gazete bayisi olan Ermeni yurttaşımız Aram Usta'ya Devlet, Töre, Bozkurt dergilerini getirtir; gençleri bilgilendirir. Akdağmadeni ilçesine el atar ve orada da ülkücü hareketi canlandırır. Ne var ki; o evli, çocukları olan ve günümüzün 'geçici işçisi' gibi çalışan; evini geçindirmede zorlanan birisidir. MHP'li Sorgun Belediyesi'ne girmeyi umut eder, fakat giremez! O sırada Emniyet Genel Müdürlüğü Polislik sınavı açar. Polis olur. Yıllarca şerefle yaptığı polislikten emekli olur... Günümüzde 70'li yıllarını yaşayan o fedakâr kardeşim Memduh Şenol, Yozgat yöresinden uzaklaşır; Manisa-Alaşehir'e yerleşir... O yiğit, o kahraman arkadaşıma ve saygıdeğer ailesine ömür boyu sağlıklı günler diliyorum.

Burada bir soru: Pekiyi, ötelenmiş bu insanlar -ki sayıları fazla değildir- hiç mi isyan etmezler, hiç mi öfkelenmezler? Elbette isyan ederler; elbette öfkelenirler. Pekiyi ne zaman? İşte burası çok önemli! Hayatlarını tehlikeye attıkları, emek verdikleri o siyasi hareket, bir biçimde devlet yönetiminde bulunduğunda veya milletvekili seçimlerinde, doğal bir hakları olarak 'çağırılmayı' beklerler... Ama boşuna beklerler.  Çünkü Hareketi yöneten 'yenilerin' o kahramanlarla artık işi yoktur! Ve Hareketin hafızası o emektar bilgeler dururken, Hareket'in macerasını bilmeyen insanlarla iş tutarlar; ve sonuç olarak, elbette hep başarısız olurlar. Başarısız olurlar; çünkü kökü yok olan ağaç kurur!

Ve Millî Düşünce...

Efendim; E. Tümgeneral Sayın Armağan Kuloğlu 06 Ocak 2016'da Ankara Millî Düşünce Merkezi'nde "İç ve dış gelişmeler endişe yaratıyor" başlıklı bir konferans verdi. Konferansın tamamı Merkez'in sitesindeki videoda verileceği için, sizlere sadece bir-kaç cümle sunacağım: "Bölücü siyasetle mücadele, terörden daha tehlikelidir. Çünkü dış güçleri yanına alır", "TSK'yı halkın gözünden düşürmek için sahte belgelerle etkisiz hâle getirmeye çalıştılar", "ABD terörle mücadeleden hoşnut değildir. Avrupa Birliği teröristlere açıkça destek vermektedir"; "Türkiye'yi yönetenler Suriye konusunda İran ve Rusya desteğinin geleceğini göremedi", "Biz kendi güvenliğimizi sağlayacak ekipmanları üretmemiz gerekiyor", "Meclis sadece mevcut Anayasa'da değişiklik yapmaya yetkilidir".

Türk Dünyası'na seferimiz var!

Sevgili okuyucum yıllarca Türk Dünyası'nı, sırtında çantasıyla adımlayan Kadir Tosun kardeşimiz, bu kez, tüm Türkiye Türklerine ata yurdunu tanıtmaya çalışıyor. Doğu Türkistan için hazırladığı gezi programı harika! Sayın Tosun'un iletişim adresi şunlar: GSM: 0530 760 57 95 e.posta: kadirtosunn@hotmail.com. Ne mutlu oraları görenlere!

Ve dergiler... Sevgi Dergisi Yesevî'nin 264 ve 265. sayıları yine dopdolu. Yazı ve şiirler harika. 264. Sayıda Burhan Akgün'ün "Büyük Savaşlar Küçük Ülkelerden Başlar" yazısı, özellikle okunmalı. 265. Sayıda "Necip Fazıl'dan Menemen Olayı", Seyhan Çağlar Emen'in "Arif Nihat Asya'nın Bisikleti" yazısı da çok ilginç. Yesevî dergimize 0212 638 50 12 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Ve emektar dergimiz TÖRE, her sayısında bilgi ve estetik yüklü. Tam 27 yazar ve şairin eserleri var. Bu güzel dergimize tore@toredergisi.net,  www.toredergisi.net adresinden erişebilirsiniz.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları