Mengi: "Bahçeli'nin sesi çıkmıyor ama..."

Mengi: "Bahçeli'nin sesi çıkmıyor ama..."
Akşener'in partisine katılmak üzere MHP'den art arda istifaların geldiğine dikkat çeken Gazeteci Güngör Mengi, "Bahçeli’nin sesi çıkmıyor ama bu gidişle 2019 genel seçimine fazla kalabalık bir partiyle girmesi zor görünüyor" yorumunda bulundu.

Vatan gazetesi yazarı Güngör Mengi, "Kenetlenirsek sorunlar çözülür mü?" başlıklı yazısında MHP'yi kaleme aldı. 

Akşener'in Ekim ayında kuracağı yeni partiye katılmak için MHP'den art arda istifalar geldiğine dikkat çeken Mengi, sebebinin parti içi demokrasininin olmadığından kaynaklandığını savundu. 

"Partisinden toplu kopmalar karşısında Bahçeli’nin sesi çıkmıyor" diyen Mengi, "ama bu gidişle 2019 genel seçimine fazla kalabalık bir partiyle girmesi zor görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

İşte Mengi'nin o yazısından ilgili kısım şöyle:
 

"İHRAÇ EDEREK KURTULACAĞINI SANMASIDIR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin özel kalem müdürü Ömer Karakaş ve aralarında Niğde eski milletvekillerinin de bulunduğu 300 kişi Pazartesi günü MHP’den istifa ettiler.

İstifa nedenleri; Meral Akşener’in kuracağı partiye katılmak… Partisinden toplu kopmalar karşısında Bahçeli’nin sesi çıkmıyor ama bu gidişle 2019 genel seçimine fazla kalabalık bir partiyle girmesi zor görünüyor.

Aslına bakarsanız MHP’de bu zincirleme tepkiyi yaratan nedenler “parti içi demokrasi”nin olmayışı, üst üste seçimler kaybeden liderin istifaya yanaşmaması, lider değişimi isteyen partilileri ise ihraç ederek kurtulacağını sanmasıdır.

Ancak, görüldüğü gibi bunlar artık çare olmuyor. Siyaset; “demokrasi ve hakkıyla, dürüstçe elde edilen başarı” istiyor.

İlgili Haberler