Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Meral Abla, "Eğer siz yoksanız biz de yokuz"

Kızım Aybikehan, oğlum Erdem Kutalmış'ın halası, rahmetli Nihat Ağabeyimin bacısı, benim de biricik Ablam; dün yazdığın "kesin" mesajı zaten yaralı olan yüreğimi kanattı. Evet haklısın.. Sana yapılanları benim diyen hiç bir babayiğit kaldıramaz. Evlad-ı Fatihan olarak bütün yükü sırtladın. "Koltuk değil ayakkabı eskiteceğiz" dedin koltuk sevdalılarının rahatını bozdun. Gitmedik yer bırakmadın. Yurdun dört bir yanında toplumun tüm kesimleri ile kucaklaştınız. Kimsesizlerin kimsesi olup uzun uğraşlarla inşa ettiğin iyilerin sığınma limanı kısa sürede halkın umudu oldu.

***

Biliyoruz, yorgunsunuz...

Farkındayız, kırgınsınız...

Sizi üzdüklerinden de eminiz...

Vefanın İstanbul'da bozası ile meşhur bir semt adı olmaktan öte duygular taşıdığını en iyi bilenlerdensiniz. Birileri vefasızlık yapmıştır. Dahası terbiye sınırlarını aşmıştır. Arkanızdan dedikodu kaynatıp gıybet etmiş olabilir. Sizin alın teri, göz nuru ve büyük emeklerle inşa ettiğiniz iyiler yuvasını yıkmaya kalkışanları bize havale edin. Eğer hesabını sormazsak, yakamıza yapışıp kardeşlikten reddedin. Ama bizi yalnız bırakmayın. Unutmayın ki bizler baba elinden çok ana kucağına yakınız. Baba otoritesinden ana şefkatine sığınmışızdır. Çocukların şefkatsiz, sevgisiz büyümelerine gönlünüz razı gelecek mi?

***

Abla; yola çıkışınızla beraber ailemiz çok büyüdü. 5 milyon çalışanı var. 20 milyon da gönüllüsü. Ve bu kervan yürüdükçe sayımız 80 milyonu geçecek. Bu kervanın dağılmasına göz yumamazsınız. Bu sevdayı yüreğimizden söküp atamazsınız.

Madem siz yoksunuz, o zaman sıkı durun, "Biz de yokuz!"

Töreyi hepimizden iyi bilirsiniz Abla...

Yarın kapını çalıp evine misafir olmak isteyen İYİ Parti Başkanlık Divanı üyelerini geri çevirecek misiniz?

Milyonlarca gönül verenler adına hanenizde çay içmeye gelen çalışma arkadaşlarınız "Siz yoksanız biz de yokuz. Buyurun istifa dilekçelerimiz, kabul edin" dediklerinde cevabınız "kesin" mi olacak!

Meral Akşener'in olmadığı İYİ Parti, ne yazık ki 2 ay içerisinde dağılır.

Buna en çok da aportta bekleyenler sevinir...

Sahi düşmanların sevinmesini istiyor musunuz?

Tanıdığım Ablam, düşman sevindirmez...

***

Daha bir ay öncesinde "Yüzünü güneşe dön Türkiye" demiştiniz. Şimdi karanlığa mı dönsün Türkiye?..

Sözleri daha fazla uzatmayacağım...

Kaç gündür gelen telefonları, mesajları özetlemeye çalıştım. Milyonların duygularına tercüman olmaya gayret ediyorum hepsi bu.

Kendi adıma kardeşin olarak eğer geri dönmezsen -varsa- hakkımı helal etmem derim. Hadi, benim hakkım önemli değil... Bir de milyonları düşün Abla.. Bu vebal çekilir mi?

Lütfen Abla.. Lütfen...

Mesele memleket meselesi...

Yazarın Diğer Yazıları