Meral Akşener Bilecik'te

Meral Akşener Bilecik'te
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Bileciklilere seslendi. Hükümete yüklenen Akşener, "İlker Başbuğ’u cezaevine atıp, Öcalan’a bilge lider dediler. Habur’u unuttuk mu? Oslo’yu unuttuk mu?" dedi.

24 Haziran seçimlerine az bir süre kala liderlerin seçim çalışmaları devam ediyor.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, on binlere hitap ettiği Bursa mitinginin ardından Bileciklilere seslendi.

Miting alanına gitmeden, şehirde halkı selamlayan Akşener'in otobüsü, yaşanan izdiham nedeniyle zorlukla ilerleyebildi.

Kalabalık, İYİ Parti Liderini "Annelerin annesi Meral Akşener" ve "Cumhurbaşkanı Meral Akşener" sloganlarıyla karşıladı. 

Miting alanındaki dövizler, renkli görüntüler ortaya çıkardı.

Meral Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:  

Bilecik, sera tarımının önde olduğu bir şehir. Aynı işi yapan şehirlere para yağdırılırken niye buraya yok?

Bilecik, Osmanlı’nın doğduğu şehir. Bunlar Osmanlıcı geçiniyorlar ya, bir tarih hocası olarak söylüyorum, ecdat yaşasa bunlara ayakkabılarını bağlatmazdı.   

En hazırlıklı kadrolar bizde, en iyi projeler bizde. Meydanlarda ne söylesem, ertesi gün hepsinin ağzında. Yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyorum, Mehmet Şimşek de aynısını diyor. 16 yıldır niye yapmadınız?

Ben buraya Mardin, Muş ve Bitlis’ten geldim. Her yerin sorunu aynı ‘genç işsizliği’. Bilecik’te de aynısı var, Muş’ta da aynısı var.

Sattıklarını toplayın bir araya 2,5 trilyon dolar. Bu paralarla ne yaptılar? Sadece bölünmüş yol. Gerisini yandaş müteahhitlere yaptırdılar, müşteri garantisiyle. Maddi anlamda her şey pahalandı, manevi anlamda olan her şey ucuzladı.

Herkes kendine milletin adamı diyor da, asıl milletin adayı benim. İmzalarla ben aday oldum.

İYİ Parti olmasa, Sayın Erdoğan’ın birinci turda yüzde kaç oyla seçileceği konuşuluyor olacaktı.

Gül’ün adaylığına sizin adınıza ben direnmeseydim; bugün Türkiye Gül’le, Erdoğan arasında nasıl bir seçim olacağını konuşuyordu.

"AMBARGO YEDİM"

Adaylığım kesinleşir, kesinleşmez öyle bir ambargo yedim ki… Sarayın ekranlarında olmaktan, halkın gönlünde olmak daha iyidir.

Sadece dört kez televizyona çıkabildim. Bugün HALK TV’de, Uğur Dündar’la söyleşimiz vardı, her şeyi ayarlandı. Son dakika iptal etti. Sayın Erdoğan İstanbul işgal altındayken, Halide Edip Sultanahmet Mitingini yaptı. Siz nasıl bir yöneticisiniz ki? Toplantıyı son dakika iptal ediyorsunuz. Korktuğunuzu biliyorum, ama bu kadar belli etmeyin be kardeşim!

"DEVLETİN GÖREVİ İSTİHDAM YARATMAKTIR"

24 yıllık politik hayatımda ben milletime hiç yalan söylemedim. Ben okullardan mezun olanlara iş vermek zorundayım. Biz yılda 50 milyar dolarlık yatırım yaparak, işsizliği bitireceğiz.

Her emekliye bayramlar için ‘İyi bayramlar ikramiyesi’ vereceğiz dedik. Apar topar onlar da vermeye çalıştı. Ama hazırlıksız oldukları için paralar eksik yattı. Kredi kartları takipte olanlar 4,5 milyon kişi bunlar için Türkiye Dayanışma Fonu’nu kuracağız. İçlerinde işçi var, çiftçi var bunları kurtaracağız takipten.

EĞİTİM SİSTEMİ

Kreşten başlayarak, lise sona kadar bir daha eğitim sistemini değiştirmeyeceğiz. Atanamayan öğretmenlerle ilgili bunların atanmasını sağlayacağız. Hemşirelerimizin ve öğretmenlerimizin 3600 ek göstergelerini halledeceğiz. Biz de çılgın proje yok.

Bana sürekli kaynak soruyorlar. Şu an ülkemizde 4 milyon Suriyeli var. Suriye’yi karıştıran bizimki, kardeşlerimizin suçu yok. Seçilir, seçilmez Suriye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz. Ve Suriyeli kardeşlerimizi evine göndereceğiz. Suriyelilere 150 milyar TL para harcandı. O para cebimizde.

"KAYNAĞIMIZ BELLİ"

Bakanların çocukları, damatları hepsi kiralık araca biniyor. Yıllık 8 milyar TL onlara harcanıyor. Onlara diyeceğiz ‘İnin arabalardan’ 8 milyar TL de oradan geliyor.

Devletin alım sattığı fonları topluyoruz. Rüşveti, israfı engelliyoruz. Yıllık 25 milyar TL civarı para da oradan geliyor. Onu da attık cebe.

TRT satıyorum. Oradan geliyor bir 2,5 milyar TL. Her kuruşu vatan çocuklarına vereceğim. Türkiye jeopolitik konumun yanında, ekonomik jeopolitiği de çok önemli bir ülkedir. Güçlü bir Irak, güçlü bir Suriyeli, Türkiye’nin yararınadır. Osmanlı tokatlarına falan bakmayın. ‘Amerika’ya Osmanlı Tokatı’ dediler. Tillerson geldi. Şeker fabrikaları satıldı.

"BAŞBUĞ'U CEZAEVİNE ATIP ÖCALAN'A BİLGE LİDER DEDİLER"

FETÖ’yle mücadele diyorsunuz, damatlarınız FETÖ’den kaçak. ‘At izi it izine karışmış’ bunların FETÖ mücadelesi yapması imkansız. Devletin her şeyini FETÖ’ye teslim ettiler. İlker Başbuğ’u cezaevine atıp, Öcalan’a bilge lider dediler. Habur’u unuttuk mu? Oslo’yu unuttuk mu?

Ana kuzuları bunların hatalarını kanıyla, canıyla ödüyor.

Bu ülkede hukukun üstünlüğünün gerçekten oluşturulması lazım. Senin FETÖ’cün benim FETÖ’cüm olur mu?

Bir ülke yöneticisi 7 kere üst üste kandırılır mı?