Meral Akşener: "Bu ülkeden Atatürk'ü silemeyeceksiniz!"

Meral Akşener: "Bu ülkeden Atatürk'ü silemeyeceksiniz!"
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası'nda açıklamalarda bulundu. Atatürk'le ilgili karalamalara tepki gösteren Akşener, "Bu ülkeden Atatürk'ü silemeyeceksiniz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, İstanbul Büyükçekmece'de gerçekleştirilen Halk Arenası programına konuk oldu.

Akşener katılacağı programın yeri ilk olarak Sultanahmet Meydanı olarak açıklanmış, daha sonra uygulanan ambargo sonucu Büyükçekmece'ye alınmıştı.

Akşener, Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Ülkemiz idaresi bu sansürler yüzünden değişecek. Engelleri aşa aşa geliyoruz!

Tansu Çiller’in desteği alenileşmiş bir destek. Sayın Çiller’in AKP’ye destek verdiği biliniyordu.

Beni en çok mitinglere kadınların katılımı memnun ediyorum.

"HERKES İŞ İSTİYOR"

Biz bayramı Ahlat’taki evimizde geçirdik. Ailecek, hep beraberdik. Orada otururken Yusuf isminde bir genç geldi. Dedi ki: 'Tarım öldü burada, mecbur çalışmak için Batı’ya gidiyoruz. Buralara bir şey yapın Meral Abla.'  

Herkes iş istiyor, çalışmak istiyor. Bunlar beni kalbimden vuran hadiseler. 

Çiftçiler 6 Lira'dan mazot kullanıyor. Nasıl ürün üretsin? 

Ben 97’de İçişleri Bakanı’yken Varto’ya gitmiştim. Orada yüz bin hayvan olduğunu söylemişlerdi. Yakın zamanda Mardin’e gittim. Orada durum şu: ‘Mardin hayvan ihracatı yapan şehrimizdi. Şimdi ithal ediyorlarmış.’

Muş Ovası dünyanın en iyi karpuzlarını yetiştirirdi, şimdi bomboş bir arazi.

Herkes üretmek istiyor, şehrine yatırım istiyorum. Bu da insanımızın en doğal hakkıdır. İYİ Parti olarak böyle bir projemiz var. Yıllık 50 milyar dolar yatırımla, ithalatı bitireceğiz. Tarımı bitirmek, bu ülkeye ihanettir.

"ERDOĞAN BENDEN KORKUYOR"

Sayın Erdoğan, benden korkuyor. Mümkün olduğunca kamuoyundan saklanmaya çalıştığım bir dönem geçiriyorum. Benden korktuğu için beni muhatap almıyor. Yanımdan sıvışıp gidiyorlar.

16 yıldır bugün iş başında bulunan arkadaşları yenememenin vermiş olduğu rahatsızlık var. Önce bize dediler ki partiyi kuramazlar, kurdurmazlar. Kuruldu, parti seçime gitti. Bir sıkımlık canı kalmış demokrasinin, OHAL şartlarında olmamıza rağmen, demokrasi karnavalını görüyorum. Ve bunda büyük katkım olduğunu düşünüyorum. Anketçi arkadaşlar korkudan cevap alamadığını söylüyor. O yüzden dip dalga geliyor, diyorum. Bu ağır şartlarda keyifli mitingler yapıyoruz. Öğrenilmiş çaresizlik var. Artık seçmenin kafasında ‘AKP sandıkta yenilebilir’ imajı oluşturdu. Bunun sonuçlarını hep beraber göreceğiz.

e-3.jpg

"BATI'DA İYİ PARTİ'YE KAÇAN OYLARI DOĞU'DA YAKALAMAYA ÇALIŞIYOR"

Bana çamur atılamadı, bir tek FETÖ çamurunu attılar. Ben de diyorum ki elinizde bilgi varsa ve bir şey yapmıyorsanız şerefsizsiniz! 2,5 yıldır şerefsiz şerefsiz geziyorlar.

Sayın Erdoğan’ın korktuğunu gözlemliyorum. Bugüne kadar kutuplaştırarak, çok rahat seçimler aldı. Şimdi ekonomi de berbat. Bu çok konuşan şahsın dış politikada ve ekonomide çuvalladığını düşünüyorum. Erdoğan da bunun farkında, mahalle başkanlarına da bunun talimatını veriyor. Batı’da İYİ Parti’ye kaçan oyları Doğu’da yakalamak için.

"BEN ERDOĞAN'I ÜSKÜDAR'DA GEÇTİM"

Erdoğan ve ben referandumda Üsküdar’da çalıştık. Ve Üsküdar’da hayır çıktı.

Sandık güvenliği konusunda kimsenin korkusu olmasın. Cumhurbaşkanı adayları müşahit verebiliyor. İttifakta 3 Cumhurbaşkanı adayı var. Karşıda 1 tane Cumhurbaşkanı adayı var. Aramızda paslaşıyoruz, bu şekilde bir dayanışmamız var.

a-4.jpg

Sandıkların başında müşahitlerimiz sonuna kadar duracak. Ve bütün prosedürü takip etmek mecburiyetindeler. Islak imzayla gelen tutanağı reddetmek gibi bir şansları yok. Sandıklar korunacak, YSK bana ait.

Bürokratlar iktidar yandaşı olabilir. Hem YSK üyelerini, hem bürokratları bu konuda uyarıyorum Çünkü siyasetçi gün gelir el sıkışır. Daha sonra dımdızlak ortada bırakır. O yüzden bürokrasinin ayağını denk alması gerekiyor.

"BU ÜLKEDEN ATATÜRK'Ü SİLEMEYECEKLER"

Erdoğan ve arkadaşları devleti yönetmek için değil ele geçirmek için yola çıktılar. Bu yüzden dertleri Atatürk. Osmanlı da bizim Cumhuriyet de bizim. Atatürk de bizim Abdülhamit Han da bizim. Atatürk, Abdülhamit’in açtığı askeri okullardan birinden mezun bir komutan, İnönü de öyle. Bu adamların hayatı savaşlarda geçmiş, gençlik yaşayamamışlar, bir kız sevememişler… Ömürlerine ülkeye adamışlar.

Siz bu devlete yönetici olmak yerine ele geçirmek için yola çıkarsanız, 16 yıl sonra geldiğiniz nokta bu olur.

Bu ülkeden Atatürk’ü silemeyecekler. Bir öz güven geldi. İki ayyaş dendi. Sonra devam etti bu. Atatürk’ün evlatlık kızlarının üzerinden iğrençlik yapıldı. Bu adamlar sarayda ağırlandı. Sonra birisi çıktı Zübeyde Hanım’ın genelevde çalıştığını söyledi. Bu konuşmaların sahiplerinin sırtları sıvazlandı.

35464681_10215668768210820_3482206913473544192_n.jpg

"ERDOĞAN'A ACIYORUM"

Ben bugüne kadar böyle bir küstahlığı ne siyasetçisinde gördüm, ne taraftarında gördüm. Milletin adamıyız diyenlerin daha sonra saraylara çekilenlerin, 1200 korumayla gezenlerin halka yansımasıdır bu. Eskiden rakipleriyle çok zarif bir şekilde yarışırlardı. Çünkü entellektüellerdi, Türkçeleri iyiydi. Kendilerini ifade edebiliyorlardı. Şimdi kendini ifade edemeyenler bağırıyor, çağırıyor.

Ben Erdoğan’a çok acıyorum. Bu kadar ahmağı etrafına nasıl topladı? Zeka sorunu olan pek çok insanı nasıl bir araya getirdi gerçekten inanamıyorum. Ben damadını zeki bir adam sanırdım. Ama, “Uzaya yol yapacağız desek inanırlar” diyor, seçmenini ahmak yerine koyuyor. Ben Sayın Erdoğan’ın bunu son zamanlarda gördüğünü düşünüyorum.

TİKA, Türk Cumhuriyetleri için kurulmuş, bizim vergilerimizle ayakta duran bir kurum olarak biliniyor. Yıllık 8 milyar dolar para harcayan bir kurum. Bunun 6,5 milyar doları bizim vergilerimizden gidiyor. Vergisiz, faturasız, denetimsiz para harcayan bir kurum. TİKA’nın bir yılda harcadığı para ile 150 bin kişi istihdam edilebilir. Antalya- Trabzon arası hızlı tren kurulabiliyor. 2 adet yerli ve milli otomobil fabrikası açılabiliyor.

“8 MİLYAR DOLAR İLE HER YIL NELER YAPILABİLİR?”

TİKA'nın harcadıklarıyla şunlar yapılabilirdi:

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile 2267 Tekstil Fabrikası kurulabilir ve 150 Bin kişi istihdam edilebilir.

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile Antalya – Trabzon arası  1300 kilometre HIZLI TREN HATTI kurulabilir.14,5 saatlik ulaşım 4,5 saate düşebilir.

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile 322 tane 300 Yataklı DEVLET HASTANESİ YAPILABİLİR.

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile 3186 tane Derslikli ANADOLU LİSESİ AÇILABİLİR.

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile 3 tane Çanakkale 1915 Köprüsü inşaa edilebilir.

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile 5 bin 553 km bölünmüş yol yapılabilir.

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile 2 adet ”MİLLİ ve YERLİ” OTOMOBİL fabrikası kurulabilir.

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile 88 Şeker Fabrikası (Ortalama 90 milyon $'a satıldı) kurulur, 28 bin 300 kişi istihdam edilebilir.

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile 6 adet Avrasya Tüneli yapılırdı. Geçişler BEDAVA olurdu.

TİKA'nın bir yılda harcadığı para ile 5 adet YARI – İLETKEN (Bilgisayar Çipi) Fabrikası kurulabilir. 4000 ileri Teknoloji İstihdamı sağlanabilir.

Türkiye'de 1.5 milyon traktör var. Bunlardan çoğu eski TİKA'nın  1 yılda harcadığı ile 460 bin tane 4 çeker kabinli sıfır traktör çiftçiye hibe edilebilir.

TİKA' nın 1 yılda harcadığı ile Türkiye ‘de yaklaşık 40 milyon küçük baş hayvan var. Damızlık en iyi kalite koyun 1.500 tl bu paraya 24 milyon adet damızlık koyunu hibe edebilirsiniz.

İlgili Haberler