Meral Akşener: "Fatma Şahin Erdoğan'ı 15 dakika bekletsin görelim"

Meral Akşener: "Fatma Şahin Erdoğan'ı 15 dakika bekletsin görelim"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e tepki gösteren İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Fatma Şahin tatava yapmasın. Kamyonları çekip Sayın Erdoğan'ı 15 dakika orada bekletsin de görelim" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

24 Haziran'da yapılacak seçimlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Akşener, 2. tura kendisinin kalacağını söyledi.

Gaziantep'te yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Akşener, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e de çok sert tepki gösterdi ve "Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin tatava yapmasın. Kamyonları çekip Sayın Erdoğan'ı 15 dakika orada bekletsin bakalım ne oluyor. Belediye çöp konteynerları ne demek? Ablanın Fethullah Gülen için yaptığı salya sümük konuşmaya bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bizim seçmen kitlemiz CHP ile farklı. Sürekli kaybetmekten kendini kötü hissettiren seçmene İnce kendini iyi hissettirdi. Sadece CHP seçmeninin mutlu olduğu bir süreç bu. CHP'nin 6 oka 'evet' oyunu basacak seçmeninin oy vereceği yer kendi partisidir. Merkez sağdaki seçmen bize geldi, o duruyor. CHP'den gelecek olan bize geldi. Bu da Trakya'nın ve İzmir'in merkez sağı.

"HER ŞEHİRDEN MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ"

Bizim seçmen havuzumuz, yani MHP'nin hitap ettiği milliyetçi muhafazakar kitle. İç Anadolu'da inanılmaz şaşırtıcı sonuçlarımız var bizim. Mesela Adana'da ve Hatay'da şaşırtıcı bir ilgi vardı. Çok mutluyum. Buralar daha farklı siyasi tercihlerde bulunan şehirlerimiz ama ilgi çok güzeldi. Çankırı, Kırıkkale... Her şehirden milletvekili çıkaracağız.

"FETÖ'CÜYSEM VERİN TALİMATI"

MHP'nin Genel Başkanlığına soyunduğum günden beri bana 'FETÖ'cü deniyor. Bu insanlar, siyasetçi kılıklı insanlar devamlı dedikodu yaptılar. Ellerinde bir belge ile savcılığa gidemediler.  En son sayın Başbakan TİKA'yı kapatacağımı ve FETÖ'den emir aldığımı söyledi. Yahu verin talimatı, varsa böyle bir şey tutuklasınlar beni. Ben kimim ki? Dokunulmazlığım yok, bir şeyim yok.  Parti üyemiz bir ağır ceza hakimi, yıllarca FETÖ ile mücadele etmiş bir arkadaşımız, Halk Bankası ile ilgili bir tweet attı ve banka bu arkadaşımıza dava açtı, arkadaşımız tutuklu.

"İSMAİL KAHRAMAN'IN DAMADI FETÖ'CÜ ÇIKTI"

Buradaki en önemli söz 'aldatıldık' sözüdür. Bu arkadaşlar teflon tava gibi. Üstlerine bir şey yapışmayacaklarını zannediyorlar. Bu teflon tavayı atma zamanı geldi. Diğer taraftan İsmail Kahraman bey ile mahkemelik olduk. Kendisi bana 'Meral Kılıçdaroğlu' dedi. Ben kendisine mektup yazdım ve 'Belam' dedim. Hakimler bunu hakaret olarak algıladı ve mahkeme devam ediyor. Sonra bu muhteremin damadı FETÖ'cü çıktı. 

Harp okulu öğrencileri, 5 günlük er, komutanı desin bakalım 'şuraya gidiyoruz' bu çocuk 'hayır' diyebilir mi? Diyemez. 

Vatandaşların cebinden çıkan 2.5 milyar dolarlık vergiyi TRT harcıyor. Hükümetin borazanı durumda. Bunu düzenleyeceğiz.

ABDULLAH GÜL KONUSU

Bir kere Sayın Gül ile ilgili menfi bir düşüncem yok. Ben kim olursa olsun partimizin ilan ettiği aday olarak geri çekilmeyeceğimi söylemiştim. Hatta bu çatı aday ben bile olsam kabul etmeyeceğimi söylemiştim. Referandumda gördük ki farklı farklı grupların yapmış olduğu çalışmalar Türkiye'de kurulmuş olan o tahterevalli oyununu bozdu. Sayın Erdoğan'ın kurduğu bir mantık üzerinden tanımlandı her şey. 16 Nisan'da bunun farklı olduğunu gördük. Ve nitekim o günün şartlarıyla her şey farklı olmasına rağmen hadi doğru kabul edelim yüzde 51'e 49 çıktı.

"ERDOĞAN 2. TURA KALDIĞIMDA BENİ CİDDİYE ALACAK"

Sayın Erdoğan korkuyor benden. Siz korktuğunuzu dikkate alır mısınız? Kendisi ne zaman beni dikkate alacak? 2. tura kaldığımda. Zaten sayın Erdoğan CHP'den oy istemiyor. Orayı şeytanlaştırarak yüzde 65'lik sağın her renginden oy almaya çalışıyor. Göreceksiniz, ikinci tura ben kalacağım. Bunu hem anketler, hem sağ seçmen söylüyor.

Ben 9 Kasım 1996'da İçişleri Bakanı oldum. Türkiye'de güç atfedilenlere ağır eleştiri ya da eleştiri ötesi tavır koymanın maliyeti var. Maliyeti olduğu için o zaman da seçilmiş kişi ben oldum. İki hikaye anlatacağım size. Birincisi Cizre'de. 27 yaşlarında bir genç telefon satıyor, insanlar vardı 'çıkın' dedim. 'Oğlum evli misin?' dedim, 'nerede Meral abla kızların hepsi okuyor' dedi. Şimdi bu birinci tespit. 

"FAİL-İ MEÇHULLERLE İLGİLİ KOMİSYONA TANIK OLARAK BİLE ÇAĞRILMADIM"

İkincisi biz Selahattin Demirtaş bey ile Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde partilerimizin görevlendirmesiyle biz Çin'e gittik. Yarı minibüs gibi bir araçta geziyoruz. Demirtaş bana döndü ve senin polislerin beni bir dövdüler dedi ki. Kaç tarihindeydi dedim 1987 dedi. Ben o zaman Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Kocaeli fakültesinde yüksek lisans yapan biriydim. 

Fail-i meçhullerle ilgili olarak bir komisyon kuruldu. Oraya tanık veya bilgisine başvurulacak kişi olarak ben hiç çağrılmadım. Çünkü yok da onun için. Çağrılanlara da baksınlar hepsi Tayyip Bey ile beraber.

"ABDULLAH GÜL İLE İLGİLİ TEKLİFİ BEN BOZDUM"

Abdullah Gül'ün adaylığını isteyen çok garip bir grup varmış. Bunlar Gül'ü çatı aday olarak istediler. HDP'nin de razı olduğunu söylediler. Burayı ben bozdum. Sonuç itibarıyla Kürtlerden bana oy gelmeyeceği söylendi. 

Kürtlerin hiç oy vermeyeceğini dillendiren HDP'li Sırrı Süreyya Önder. Sonra da ikinci turda Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimi söyledi. Bu çok manidar.

Benim arkadaşlarıma 'hadi biz parti kuralım, 3. bir yola ihtiyaç var' dediler. Dolayısıyla geçmişin merkez partilerine benzeyen fakat 21. yüzyılın değerlerine sahip çıkan bir parti kurulması lazım dediler ve herkes taşın altına elini koydu. Parti genel merkezimizi bizim sanıyorlar, hayır kiralık. Bunların hepsi imece usulü yapıldı. 

"MANEVİ DEĞERLERİMİZE DAİR NE VARSA UCUZLADI"

Türkiye'de paraya dair ne varsa çok pahalandı. Ama manevi değerlerimize dair ne varsa ucuzladı. İmece ucuzladı, komşuluk ucuzladı, ahlaki değerler ucuzladı, hiçbiri yok. Şimdi bu perspektiften bakınca imecenin ne olduğunu unuttu bizi yönetenler.

"FATMA ŞAHİN TATAVA YAPMASIN"

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin tatava yapmasın. Kamyonları çekip Sayın Erdoğan'ı 15 dakika orada bekletsin bakalım ne oluyor. Belediye çöp konteynerları ne demek? Ablanın Fethullah Gülen için yaptığı salya sümük konuşmaya bakmak lazım.

Siz iki milletvekili çıkan bir yerde 1 milletvekilini alıyorsanız siz çok güçlüsünüz demektir. İstanbul'da, İzmir'de iyiyiz. Ama en önemlisi İYİ Parti olarak Diyarbakır'dan milletvekili çıkarıyoruz biz. Ve en önemlisi Edirne adayımız Edirne'de yaşıyor. Diyarbakır, Kayseri vs tüm adaylarımız kendi memleketlerinden aday.

Biz 4 milyon mülteciyi ülkemizde barındırıyoruz. Ben de göçmenim. Ama Suriye'nin içine elini iktidar soktu. 2 haftada Şam'da namaz kılacaktık. Güçlü bir Suriye kime faydalıydı? Bize faydalıydı. Ne kadar para harcadık? 150 milyar lira Türk parası harcadık.

"İSRAFA KARŞI SAVAŞ AÇACAĞIZ"

Biz insanları haciz elemanlarından kurtarmak istiyoruz. İktidar yoksulluktan beslenerek iktidarlığını sürdürdü. Yandaş müteahhitlerin borçları silindi kimse ağzını açmadı. Yandaş müteahhitlerin vergilerinin affedilmesi doğru değil. Parayı nasıl bulacaksınız? Bir defaya mahsus olan bir iş bu. Duyumu Umumi borçlarını biz bitirdik, komşusu açsa ne yapacak. Kredi kartı borçlarını alıp kumar oynamışsa bunlar değil. Mehmet Şimşek araba kiralamalarıyla ilgili itiraz olduğunda fındık fıstık parası demişti. Müthiş bir israf var, israfa karşı savaş açacağız.

Yandaş müteahhitlerin yaptığı fahiş fiyatlı binalara taşındılar. Dar gelirlilere kira gibi peşinatı olmayan sonradan satın alma imkanı ona tanınan, sosyal projeden bahsediyoruz. TOKİ'yi bir kere olması gereken yere çekeceğiz, orası oldu bir çiftlik. Sosyal konut yapılıyor, peşinat veriyorsunuz, kredi alıp ödüyorsunuz. Bizim ki kira şeklinde başlayabilen sonra alınan. Devlet yapacak.

"YUSUF HALAÇOĞLU'NUN KIRGINLIĞI YOK"

Yusuf Halaçoğlu benim hocamdır. 1. sıra Kayseri'de onundu. Evini İzmir'e taşımış. Ben de ona durumu anlattım. Kesinlikle bir kırgınlık yok. Şu an yurt dışında ve oradaki Türklere İYİ Parti'yi anlatıyor. 

İktidardaki arkadaşlar biriyle el sıkışmadan iş yapamıyor. Polis, öğretmen, asker, yargıç devletin olmalıdır. Siz askeriyeye herhangi bir örgüt mensubu olanları dolduramazsınız. Bunlar devletin memurları olmalıdır.

İlgili Haberler