Meral Akşener: Gençler isteyecek ben de yapacağım

Meral Akşener: Gençler isteyecek ben de yapacağım
Kongre kapsamında yurt gezilerine devam eden Meral Akşener’le Balıkesir ziyareti sırasında otobüste bir araya gelince mini bir söyleşi fırsatını kaçırmak istemedim.

Batuhan ÇOLAK / Yeniçağ

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, iktidar projelerinde en önemli yeri Türkiye’nin geleceği olarak gördüğü gençliğe ayırdığını söyledi. Akşener, “Hedefimiz girişimci gençlik olacak” dedi.

Kongre kapsamında yurt gezilerine devam eden Meral Akşener’le Balıkesir ziyareti sırasında otobüste bir araya gelince mini bir söyleşi fırsatını kaçırmak istemedim. Her gittiği yerde projelerini anlatan Akşener’den bir genç olarak gençlikle ilgili düşünce ve projelerini öğrenmek istedim. “Gençlerden, Ülkü Ocaklarından, size karşı son dönemde ciddi bir yöneliş var. Bu konuda ne söylersiniz?” diye sorumu yöneltmem üzerine Meral Hanım başladı anlatmaya: Öncelikle ben ocak teşkilatlarımızı mümkün olduğunca, iç işlerimizin girdabından uzak tutmaya çalıştım. Ülkü Ocakları’nda yönetici ve aynı zamanda üst kurul delegesi olan arkadaşlarımızdan hiçbirini aramadım. Onların imzasını istemedim. Çünkü ocak teşkilatının siyasetin hay huyundan uzak tutulması gerekir. Ülkü Ocakları bizim kıymetlimizdir, çok önemsiyorum ve tartışmalardan uzak tutacağım.

Özellikle sizin yaş grubu gençlerle ilişkilerimiz, iletişimimiz var. Y Kuşağından projeler aldım. Ne dersek diyelim, gençlerin ne düşündüklerini, ne beklediklerini tam olarak bilmemiz mümkün değil.

Düşüncelerini önemsiyorum

Gençler, öncelikle bizden sonrasında Türkiye’den neler bekliyor, hepsini analiz ettim. Benim hedefim 2 dönem genel başkanlık yaptıktan sonra, yerime Ülkücü gençlerin gelmesidir. O yüzden gençlerin ne düşündüğü, ne beklediğini çok önemsiyor ve tespit ediyorum.

Bizim gençliğimizin büyük bir umutsuzluğu var. Gençlerimiz ağırlıklı olarak senden, benden diye ayrılmış durumdalar. Buna rağmen haksızlığa karşı büyük tepkileri var. Tepkilerini dile getirdikleri an ise tutuklanma ya da benzeri baskılarla karşılaştıkları için içine atıyor, konuşamıyorlar. Enerjisi birikmiş bir gençlik var.

aksener-batuhan.jpg

Haksızlık olmayacak

Haksızlıkların giderilmesi için her şeyimizi yapacağız. KPSS’den 90 puanı olup da atanamayanları biliyorum. Buna karşı 35 puan alan dantelli, kefenli çakma kahramanlardan birileri özel kalem hilesiyle, valilik ve belediyelerde 1 ay görev yaptıktan sonra istedikleri devlet kadrosuna geçiyorlar.

Dindar nesil, kindar nesil derken, sadece paraya tamah eden bir nesil ortaya çıkardılar. Biz bu durumu ortadan kaldıracağız. Gençlerimizi dikte eden eğitim sisteminden kurtarıp, yaratıcılıklarını, girişimciliklerini ortaya çıkaracağımız bir model oluşturacağız. Gençlerimize adaletli, eşit ve bilimin öne çıkarıldığı bir eğitim sistemi getireceğiz. Haksızlıkları ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız.

Siz isteyeceksiniz, ben yerine getireceğim. Bütün bu düşüncelerimi gençlerden aldım. Sonra da ben gideceğim sizler yöneteceksiniz. Ona göre, kalbinizi, beyninizi, ruhunuzu bu ülkeyi yönetmeye hazırlayın.

Bizde de Bill Gates’ler çok

Sosyal medyada, çevremizde ve üniversitelerimizde son derece yaratıcı gençler var. Bu gençlerin heba olmasına müsaade edemeyiz. Neden bizden Bill Gates’ler çıkmasın, neden Google’ı üreten, yazan gençler bizden olmasın, onlardan bizde de çok var. Gençlerimize imkan sağlayacağız. Bunun sözünü veriyorum.