Meral Akşener, Kırklareli'de

Meral Akşener, Kırklareli'de
İl Başkanlığı binası açılışı için Kırklareli'ne giden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Süha Çardaklı / Yeniçağ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti çalışmaları kapsamında yurt içi ziyaretlerini sürdürüyor. İl Başkanlığı binasının açılışı için Kırklareli'ne giden Akşener, yoğun katılımın olduğu meydanda yağmurun vatandaşları olumsuz etkilememesi için konuşmasını kısa tuttu. Akşener, konuşmanın ardından il başkanlığı binasına gelerek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir canlı yayında cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarını da değerlendirdi.

Soru-cevap şeklinde ilerleyen toplantıda Akşener'in açıklamaları şöyle:

"ERDOĞAN, İYİ PARTİ'Yİ GÖRMEMEYİ TERCİH EDİYOR"

175 bin sandık var 2019 veya olası erken seçimde sandıklara yönelik çalışma yapacak mısınız?

"Seçimlerde sandık çalışmaları yapacağız bunun için 350 bin kişilik bir gönüllüler grubuna ihtiyacımızı var. Seçim Eğitim Merkezi diye bir merkez kurduk içinde avukatlarımız da var eğitimler veriyoruz bu konuda. Biz referandumda birlikte çalıştık. Sivil toplum örgütleriyle kesinlikle iş birliği yapacağız. Referandumdan sonra ikiye bölünmüş Türkiye’de ‘Hayır’ oyu verenler arasında bir birlik var. Ben Erdoğan’ın yerinde olsam sandıkları yeniden saydırırdım. Fakat öyle bir şey olmadı ve bu insanların güvenini kırdı. Sayın Erdoğan bugüne kadar tek kale maç yaptı, karşısında erkekler vardı. İstediğine istediğini söyledi. Buradaki insanlar en sert sesleriyle cevap verse de bu duyulmadı. Şu an dikkat ederseniz İYİ Parti’yi görmemeyi tercih ediyor.

"KENDİMİ MECLİS'E ATMAK GİBİ BİR ENDİŞEM YOK"

"CHP'nin adayını ancak 2. turda destekleriz" dediniz. Kılıçdaroğlu "aday olabilirim" dedi, sizde son durum nedir?

Sayın Kılıçdaroğlu, aday olursa samimi duygularla kabul ederim. Benim kendimi Meclis’e atmak gibi bir endişem olmayacak. Milletvekili imzaları ile değil milletimin imzaları ile gelmek istiyorum. O yüzden ben aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum.

KHK AÇIKLAMASI

Son KHK’da insanların pala ile gezmesini sağlayacak olan o maddeye, en sert tepkiyi biz gösterdik. O KHK 'bizim için yok hükmündedir' dedik.

Şimdi biz Cumhurbaşkanı'nı partili seçtik. Bu ne zaman başlayacak 2019’da. Ama sayın Erdoğan ne yaptı? KHK’larla bunu şimdiden işleme soktu. Bu Anayasaya aykırı. Anayasa Mahkemesi korkudan düğme ilikliyor ve bu gelişmelere sessiz kalıyor.

24 saat siyasetçiler birbirine hakaret ediyor. Geçişte böyle bir şey olmazdı. Mizah vardı, ‘Sen bittin’ler yoktu. Bunu tekrar İYİ Parti sağlayacak inşallah.

İYİ Parti neden kısa sürede ilgi gördü?

Samimiyetle söylüyorum insanları korkutmak için o kadar çabaları var ki insanların başını kaldırmaya gücü yok. Esnafa soruyorum işler nasıl ‘Allah’a şükür’ diyor. Ama çoğu bakıyorum siftah dahi yapmamış. İnsanlarımızı korkutuyorlar. Erdoğan'ın ağzından partimize dair bir şey çıkmıyor ama havuz medyasına dövdürüyorlar. İYİ Parti gerçekten cesurlar hareketi bu yüzden vatandaştan destek görüyor. Takındığımız tutumlar, samimiyetimizi vatandaşlarımız görüyor."

Akşener, açıklamalarının ardından Belediye Meclis Üyelerine parti rozetlerini taktı.

2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ

İYİ Parti Kırklareli İl Başkanı Savaş Çekinmez, programın ardından Yeniçağ’a özel değerlendirmelerde bulundu.

Siyasete Anavatan Partisi Gençlik Kolları’nda başladığını söyleyen Çekinmez, “Vatandaşın alternatife ihtiyacı vardı. İYİ Parti bu alternatifi onlara sundu” dedi.

Ülkede bazı şeylerin korku yoluyla elde edildiğini söyleyen Çekinmez, "Güzel bir kadromuz var iyi işler çıkaracağımıza eminim" ifadelerini kullandı.

Çekinmez’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bana diyorlar ki ‘Korkmuyor musun?’ Hayır. Ben zaten ticaretle uğraşan bir insanım, sigortacıyım. Zaten işlerimiz iyi olsa, Türkiye’nin ekonomisi düzgün olsa belki bu işe girmezdim. Ben ailesine düşkün, sporla ilgilenen bir insandım. Şu an bütün hobilerim bitti. Hep bir alternatif beklentisindeydik ve o beklenti Meral Akşener ile karşılandı. Biz de kendisiyle bu yola çıktık.

Kırklareli ufak bir yer bize destek veren fakat belli etmeyen birçok insan ve esnaf var. Çoğu korktuğu için açık etmek istemiyor. Biz gerekli cevabı sandıkta vereceğiz. Bazen arbarttığımı söylüyorlar ama ben Kırklareli’nden 2 vekil çıkarabileceğimize inanıyorum.”

İlgili Haberler