Meral Akşener tecavüzle ilgili yasa önergesini değerlendirdi

Meral Akşener tecavüzle ilgili yasa önergesini değerlendirdi
MHP Genel Başkan Adayı Akşener, AKP'li vekillerin Meclis'e sunduğu tecavüzle ilgili yasa önergesini değerlendirdi.

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, AKP'li Milletvekilleri Mehmet Muş (İstanbul), Ramazan Can (Kırıkkale), Hacı Bayram Türkoğlu (Hatay), Halis Dalkılıç (İstanbul), Mücahit Durmuşoğlu (Osmaniye) ve İlyas Şeker'in (Kocaeli) dün gece Meclis'e sunduğu yasa önergesiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Konuyla ilgili hükümete çok sert eleştiride bulunan Akşener, "Tecavüzcüyü mağdur ettiği ile evlendirip serbest bırakmanız yetmez. İş verin. Mesela kendinize danışman yapın" ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETE GÖNDERMEDE BULUNDU

Akşener ayrıca, "AKP'nin, içeriğini yazmaya bile değmeyecek kadar düşük seviyedeki son kanun önergesini eleştirirsek Yenikapı ruhunu bozmuş sayılır mıyız?!?" şeklinde atılmış bir tweet'i paylaşarak hükümete göndermede bulundu.

İŞTE O ÇOK TARTIŞILAN YASA ÖNERGESİ

“Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza Muhakemesi Kanununun 231 inci maddesindeki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilir.”

İlgili Haberler