Meral Akşener, terör sorununu nasıl çözecek?

Atatürk Havaalanı'ndan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte hareket ederek Kahramanmaraş'a yakınlaştığımız sıralarda pilot, uygun olmayan hava şartları sebebiyle Gaziantep'e iniş yapacağını duyurdu. Anons, uçakta kimseyi telaşlandırmadı. Gaziantep'e indik. Havaalanında yabancı gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Akşener, "Cumhurbaşkanı seçilirseniz Güneydoğu konusunu nasıl çözeceksiniz?" sorusuna "İyi niyetle, samimiyetle ve bu konudan kimsenin nemâlanmasına izin vermeden çözeceğim. Ama bunların dışında sorunu Güneydoğulu kadınlarla, annelerle birlikte çözeceğim" diye cevap verdi.

1996 yılında Diyarbakır'da bir hafta kalmış, özellikle esnafla sohbetler etmiştim. Bir Diyarbakırlı'nın "Bu sorun nasıl çözülür?" soruma verdiği cevabı hiç unutmadım ve her vesileyle paylaştım. Diyarbakırlı esnaf, "Sorunun temeli, yıllar içinde oluşan ön yargılardır. Ön yargıları kırmak için çalışırsak sorunu büyük ölçüde çözeriz" demişti. Yazı hayatına başladığım ilk günden beri güvenlik ve terör konularıyla da ilgilenen bir gazeteci olarak bu görüşü çok doğru buluyorum. Bu bakımdan Akşener'den iyi niyetle ve kadınlarla birlikte bu sorunu çözme iradesine sahip olduğunu bir defa daha duymak benim için önemliydi. Akşener, Turgut Özal'ın sorunu inanç temelinde, Tayyip Erdoğan'ın ise parayla ve terör örgütüyle pazarlık yaparak çözmeye çalıştığını, kendisinin ise terörün devamından nemalananların elini bu meseleden çekerek çözeceğini söyledi.

***

Kahramanmaraş'ta miting meydanına ulaştığımızda, hem görevli polislerin hem de Akşener'i dinlemeye gelen binlerce vatandaşın, yağmur altında beklediğini, üstlerine yağmurluk niyetine aldıkları naylonlardan anladık. Yağmur dinmişti ama İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 100 bin imzayı ilk gün aştıktan sonra, Cumhurbaşkanı adayı olarak ilk defa Kahramanmaraş halkına hitap ederken özellikle kadınlardan sandıklarda görev almalarını istedi. "Çünkü" dedi, "Kadınlar, bir hakkı korumak için daha iyi mücadele ediyor..."

Akşener, ardından yağmur gibi hem Cumhur ittifakına eleştirilerini sıraladı hem sorunları hem de temel çözümlerini anlattı. Akşener, son günlerde özellikle AKP iktidarı boyunca sınav sorularının çalınması, ardından çalıntı soruları cevaplandırarak üniversitelere veya devlet kadrolarına yerleşenler, ayrıca ve daha da önemlisi bu sebeple haklarını kaybedenlerin kayıplarının telafi edilmesi üzerinde kimsenin durmadığını hatırlatıyor.

Akşener, Kahramanmaraş'ta da, Kilis'te de esas olarak "adaleti hâkim kılmak, hukuk devletini ve demokrasiyi parlamenter demokrasiye dayanan yeni bir Anayasa ile tesis etmek" üzerinde durdu. Tabii ki bunun için Cumhurbaşkanı seçilmesi yetmiyor. Bu sebeple İYİ Parti için de iktidar istiyor. Meral Hanım Kilis'te yaptığı konuşma sırasında işsiz gençlerimize ya iş bulacağız ya da "vatandaşlık maaşı" bağlayacağız diye tüm Türkiye'ye müjde verdi.

Akşener, seçmenin 1950 ve 1983 seçimlerinde milleti korkutmaya çalışanlara verdiği dersleri ve İYİ Parti'nin engelli koşusu yaptığını hatırlatarak "Onun için biz İYİ Parti'ye cesurlar hareketi diyoruz, olağanüstü şartlarında, senden mi benden mi ayırmanın, devlet gücü ile korkutmanın olduğu bir dönemde buradayız. Bu harekete gönül verenler cesurlardır. Bu partinin genel başkanı da yöneticileri de cesur olmalıydı." diyerek diğer Cumhurbaşkanı aday adayları için de imza verilmesini istedi.

***

Meral Hanım, Kilis'te evlerine top mermisi isabet eden, yakınlarını ve evladını kaybeden bir ananın evine gitti. O ananın feryatları dayanılır gibi değildi. Kilis, şimdi o saldırılardan sonra kendisini toparlamaya çalışıyor.

Türk Milleti, her şeyin "iyi"sine layık... Meral Akşener de bu sebeple "İYİ"yi tercih ettiğini söylüyor. "Millet ittifakı" da milletin iyiliği için... Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da "Kampanya süresince muhalefetin yüzde 60'ları yakalayabileceğini görüyorum" diyor... Bu ışık var...

Yazarın Diğer Yazıları