Meral Akşener ve Mansur Yavaş'tan baro başkanlarına destek ziyareti

Meral Akşener ve Mansur Yavaş'tan baro başkanlarına destek ziyareti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara girişinde oturma eylemi yapan baro başkanlarına destek ziyaretinde bulundu.

Baro başkanlarının dünden beri Eskişehir Yolu üzerindeki şantiyede bekleyişi sürüyor. Basının ve avukatların baro başkanlarının yanına geçmesine izin verilmiyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, baro başkanlarını ziyaret etti ve dayanışma duygularını ifade etti.

111111.jpeg

"Savunma Yürüyüşü" başlatan baro başkanları dünden bu yana Ankara girişinde polis ablukasında. Sabah saatlerinde etrafları iki bariyer ve zırhlı araçlarla kapatılan hukukçuların giriş ve çıkışına izin verilmiyor.

222222222222.jpeg

Avukatlık yasası ve baroların seçim sistemini değiştirecek düzenlemeye karşı 19 Haziran’da birçok ilden Ankara’ya “Savunma Yürüyüşü” başlatan avukatlar, başkentte sokulmuyor. Üç gün boyunca yürüyen hukukçular, uğradıkları her il ve ilçede engellemelerle karşılaştı. Dün Ankara girişinde yolları kesilen baro başkanlarının kentte girişlerine izin çıkmadı.

Dünden bu yana 5 kez müdahaleyle karşılaşan hukukçular, gece de etrafları iki ayrı bariyerle kapatıldı. Abluka altına alınan baro başkanlarının bariyerlerin dışına çıkmasına izin verilmiyor. Bariyerlerin etrafı de polis otobüsleriyle çevrildi.

Basın ve avukatların, baro başkanlarının yanına gitmesine izin verilmiyor. Baro başkanlarının ablukaya alındığı noktanın 100’er metre ilerisinde her iki uçta da polis bekliyor.

kapak-111619.jpgwhatsapp-image-2020-06-23-at-11-33-30.jpeg640xauto-035.jpg