Meral Akşener'e yönelik bitmeyen saldırılar

Meral Akşener'e yönelik bitmeyen saldırılar
Türk siyasetinde "tek kadın lider" olarak dikkat çeken Meral Akşener, saldırı, tehdit ve hakaretlerle karşılaşmaya devam ediyor. İşte Akşener'in son yıllarda uğradığı şiddet olayları...

Süha Çardaklı / YENİÇAĞ

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklamasıyla başlayan saldırılar siyaset tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir istatistiği ortaya çıkardı.

Akşener, siyasi iddiasını ortaya koymasıyla birlikte iftira, hakaret, fiziki saldırı girişimleri ve tehditlere maruz kaldı.

İşte Akşener'in son bir kaç yılda karşı karşıya kaldığı olaylar:

EVİNİN ÖNÜNDE TEHDİT!

Devlet Bahçeli'nin hedef göstermesinin ardından Akşener'in İstanbul Beylerbeyi'ndeki evinin önünde toplanan 50 kişilik MHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'ndan bir grup, "Akşener şaşırma, sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attı.

Saldırının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Meral Akşener, "Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz" ifadelerini kullandı.Görüntülerde Akşener'in eşiyle birlikte provokatif gruba tepki göstermesi dikkat çekti. 

Akşener'in paylaşımının ardından sosyal medyadan İYİ Parti liderine destek mesajı yağdı. Eylemi gerçekleştirdiği öğrenilen MHP Üsküdar İlçe Teşkilatı, gelen tepkiler üzerine Genel Merkez tarafından görevden alındı.

Akşener'in, "Ben buraya gelen elli kişiden şikayetçi olmadım. Çünkü onlar gariban çocuklar. Talimat verdiler, geldiler" diyerek evinin önüne gelen şahıslardan şikayetçi olmadığı öğrenildi.

66e3108e4a8ac799b33c163ba4975f50.jpg

EVİNİN KARŞISINDAKİ DUVARA TEHDİT MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala 4 Mayıs 2018 tarihinde de tehdit edilmişti.

Akşener'in, Cumhurbaşkanı adaylığı için 100 bin imza kampanyasını başlattığı gün evinin karşı duvarına sprey boyalarla “Her an her şey olabilir” şeklinde mesaj yazılmıştı.

Duvara tehdit mesajı yazdıkları için Emniyet tarafından gözaltına alınan saldırganlar, Akşener'in şikayetini geri çekmesi üzerine serbest bırakılmıştı. 

teh1-001.jpg

AKŞENER'E ÖLÜM TEHDİDİ: "SENİ KURBAN EDERİM"

Gaziantepspor Başkanı Hasan Şahin, 4 Haziran 2018'de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Meral Akşener'e ölüm tehdidinde bulunmuştu. 

Akşener'le ilgili ağır ithamlarda bulunan Şahin, "Gaziantep atkısını herkes takabilir teröristler hariç. fetöcü Meral Akşener seni bu atkıya kurban ederim" ifadelerini kullanmıştı.

hasan1-002.jpg

ANKARA'DA BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE SALDIRI

Akşener, MHP Genel Başkanlığına aday olduğu dönemde Ankara'da bulunan bir otelde düzenlenen bayramlaşma merasimine giren Bahçeli yanlısı bir grubun saldırı girişimine uğramıştı. 6 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen olayda saldırganların elindeki silah, Akşener yanlıları tarafından alınmış ve grup etkisiz hale getirilmişti.

Olayların yatışmasının kürsüye çıkan Akşener, "Ülkücünün ülkücüye el kaldırmasına sebep olamayacak. Buraya gönderilen çocuklar da benim evlatlarım. Başka annelerin çocukları üzerinden kabadayılık yapılmaz. Onlar bizim evlatlarımız. Biraz evvel buraya gelirken bir hanımefendi kardeşim dedi ki 'Kavgayla geldiler kavgayla gidecekler' Ben de diyorum ki; 'Kavgayla gelinebilir ancak demokrasiyle, millet iradesiyle gidecekler." ifadelerini kullanmıştı.

KADINLARIN DA BULUNDUĞU GRUBA SALDIRI

Meral Akşener, 18 Mart 2017 tarihinde referandum çalışmaları kapsamında Kocaeli'de toplantı düzenlemişti.

Akşener’in konuşması sırasında toplantıyı bölmek isteyen bir grup saldırı girişiminde bulunmuş, polis çıkan kavgayı  biber gazı kullanarak ayırmıştı. Aralarında kadınlarında bulunduğu 3 kişi saldırı sonucu hafif yaralanmıştı.

 

zzzz-009.jpg

AYAKKABI VE ETEK ATTILAR!

Kocaeli'de yaşanan olayın ardından bir saldırı girişimi de Bolu'da yaşanmıştı.

Meral Akşener’in Başkanlık referandumu için ‘Hayır’ çalışmaları yürüttüğü etkinliği taciz eden bir grup, Bahçeli lehine sloganlar atarak İYİ Parti liderinin bulunduğu alana ayakkabı ve etek fırlatmıştı.

7 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen olay basında geniş yankı bulurken, ‘kadını ve kadınlığı’ hedef alan saldırgan tutum sosyal medyada da büyük tepki toplamıştı.

cascd-001.jpgasac-001-001.jpg

İlgili Haberler