Meral Akşener'i o kirli ağızlarınıza almayın!

Gazetecilik zordur. Yazdıklarınız, söyledikleriniz sadece sizi bağlamaz; kitleye, topluma, kişilere ve bireylere mesajlar gönderirsiniz. O yüzden kullanacağınız kelimeyi, yazacağınız cümleyi iki kere düşünür, öyle yazarsınız. Gazetecilik ahlakı bunu gerektirir.

Ancak bu durum Türkiye'de giderek rahatsız edici, irite edici bir hal almaya başladı. Eğitimsiz cahiller "alim", iki cümle ezberleyen "usta gazeteci", önüne gelen "yazar" yapıldı. Dolayısıyla gazetecilik ahlakı da ortadan kalktı. Dürüstlük, tarafsızlık, değerler yerle yeksan oldu.

Gazeteci görünümlü ahlaksızlığın bir örneği geçtiğimiz yıl Mayıs ayında a Haber'de yaşanmıştı. O rezaletin başrol oyuncusu adalete hesabını veremeden şimdi de CNN Türk'te aynı ahlaksızlığı sergiledi.

Hedefinde ise Türk siyasetinin ve MHP'nin en önemli isimlerinden Meral Akşener var. Hanımefendi kişiliği ve cesur duruşuyla tanınan, sadece kendi camiasında değil, birçok siyasi cenahta saygı duyulan biri... Yakıştırmalar, iftiralar korkunç... Tam bir çamur at izi kalsın mantığı...

***

Sözümüz o kirli sözleriyle gazeteciliğe, insanlığa leke getirenlere!

Siz orada oturmuş, oksijen tüketen adamlar; görmediğiniz, tanımadığınız bir kadının, bir annenin hayatı hakkında, aşağılık yalanlarınızla yorum yapma hakkını nereden alıyorsunuz?

40 yıl yanında yer aldığınız, elini öpüp, diz çöktüğünüz FETÖ'ye bugün söverek, kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz. Bunu yaparken de milyonlarca insanın sempatiyle baktığı Akşener'i hedef alıyorsunuz.

İslam dininin temelinde kul hakkı vardır... Kul hakkına girip, ondan helallik almadan ne yaparsanız yapın cennetin kapısından giremezsiniz. Bu arada siz Müslüman mısınız?

Meral Akşener; duruşuyla, hitabıyla, karakteriyle, yaşantısıyla, hanımefendiliğiyle örnek bir Türk kadınıdır. İşte böylesine değerli birine, hangi makam, mevki ya da konumda olursa olsun; alçakça, haince saldırmak kimsenin haddi değildir.

Hele gazeteci diye geçinip, ekranlardan salyalar saçarak bunu yapmak insanlık onuruna sığmaz.

Bunları "gazeteci" diye ortalığa salıp, iletişim mezunu gençleri işsiz bırakan sisteme de yazıklar olsun.

Bu adamların sözlerini destekleyip, yayınlayanlara, onlara imkanlar verenlere de yazıklar olsun. Çünkü biz sizin onursuzluğunuz yüzünden insanlığımızdan bile utanır olduk, ama siz iftiralardan, ahlaksızlıklardan utanmadınız.

Her gecenin sabahı, her devrin sonu, her kötülüğün bir karşılığı vardır. Olmak zorundadır!

Yazarın Diğer Yazıları