Merkel'den kritik Türkiye açıklaması

Merkel'den kritik Türkiye açıklaması
Almanya Başbakanı Merkel şansölye

Merkel, Avrupa’nın Türkiye ilişkilerin geleceği hakkındaki farklılıklardan da kaçınması gerektiğini ifade etti.

İncirlik Üssü’yle başlayan Ankara-Berlin hattındaki gerginlik, her iki taraftan da açıklamalarla iyice gerilmişti. Merkel, önceki gün Türkiye’yi sert bir dille eleştirdikten sonra dün yaptığı açıklamada Türkiye ile diyalog kanallarının açık tutulması gerektiğini söylemişti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği’nin, Türkiye ile üyelik müzakerelerini askıya almak veya son vermek de dahil olmak üzere, ilişkilerin geleceğini Ekim ayında görüşeceğini söyledi.

Alman parlamentosunun alt kanadında bugün konuşan Merkel, Avrupa’nın Türkiye ile gelecekteki ilişkiler konusunda ayrılığa düşmemesi gerektiğini belirtti. Merkel, Türkiye’nin hızla hukukun üstünlüğünden uzaklaştığını ve Türkiye’de gözaltına alınan Almanlar konusunda kaygılı olduklarını söyledi.

KUZEY KORE DE GÜNDEMİNDE

Merkel, Avrupa Birliği dışişleri bakanlarının hafta sonunda Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar uygulanması konusunu görüşeceklerini ve bu yaptırımların “acilen gerekli” olduğunu da dile getirdi. Merkel, Alman parlamentosunun alt kanadında bugün yaptığı konuşmada, “Kuzey Kore’nin nükleer denemeleri tüm uluslararası koşulların açıkça ihlalidir” diyerek devam etti: “Açıklıkla ve tüm hükümet adına, bu konunun sadece barışçı ve diplomatik bir biçimde çözümlenebileceğini söylüyorum.”

İlgili Haberler