Merkez Bankası’ndan geri alım müdahalesi

Merkez Bankası’ndan geri alım müdahalesi
Merkez Bankası’ndan 2030 vadeli tahvilde 150 milyon lira tutarında geri alım müdahalesi geldi. Bu müdahale yabancı yatırımcıların TL varlıklarındaki pozisyonları en düşük seviyeye çektiği bir dönemde geldi.

TCMB 150 Milyon dolarlık tahvilde geril alım ihalesi açtı

Bloomberg HT Para Piyasaları Müdürü Serdar Pazı’nın haberine göre Türk Cumhuriyet Merkez Bankası geçen hafta yüzde 28 bileşik faiz seviyesini aşarak yeni zirve test eden 2030 vadeli tahvilde 150 milyon TL tutarında geri alım ihalesi açtı.

Bu tahvil en uzun vadeli sabit kuponlu olması itibariyle risksiz getiri hesaplamaları açısından önem teşkil ediyor. Geçen hafta yapılan 50 milyon tutarında geri alım piyasa tarafından düşük olarak değerlendirilmişti, bu sabah açıklanan yeni alım tutarı ile beraber tahvilin bileşik faizinin yüzde 27 seviyesinin altına doğru anlamlı bir geri çekilme gerçekleştiği ifade ediliyor.

Serdar Pazı’nın yorumuna göre özellikle gelişmekte olan ülke tahvillerinden belirgin çıkışların yaşandığı bu dönemde yabancı yatırımcının TL varlıklarda pozisyonlarını tarihin en düşük seviyelerine doğru azalış yaşandı.

İlgili Haberler