Merkez Bankası'nın faiz kararı için Atilla Taş, taş gibi tweet attı

Merkez Bankası'nın faiz kararı için Atilla Taş, taş gibi tweet attı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararının ardından Atilla Taş dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Türk Lirası''nda yaşanan tarihi değer kaybına rağmen faiz indirimindeki ısrar aylardır tartışılıyor. Merkez Bankası beklendiği gibi 100 baz puanlık faiz indirimine gitme kararı aldı. Merkez Bankası''nın faiz kararı sonrası piyasalar, yeniden hareketlendi.

Piyasalar yangın yerine dönerken Atilla Taş Merkez Bankası''nın kararına ilişkin dikkat çeken bir mesaj paylaştı.

Atilla Taş mesajında, "100 baz puanlık faiz indirimine ilk tepki olarak dolar/TL, 15,15 seviyesinden 15,67''ye fırladı. Euro ise 17,15''ten 17,60''lara yükseldi." ifadelerine yer verdi.

TÜRK LİRASI HIZLA ERİYOR

100 baz puanlık faiz indirimine ilk tepki olarak dolar/TL, 15,15 seviyesinden 15,67''ye fırladı. Euro ise 17,15''ten 17,60''lara yükseldi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin sağlanması için tamilat verildiği bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bireysel veya tüzel müşterilere Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli kontrollerin azami seviyede oluşturulması hususunda Kurumumuz, gözetim ve denetimi altındaki kuruluşları talimatlandırmıştır. Söz konusu talimatlarımız kapsamında gerekli inceleme ve değerlendirmelerimiz devam etmekte olup, tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli idari işlemler tesis edilmektedir."

İlgili Haberler