Messi coştu, Barcelona kazandı

Messi coştu, Barcelona kazandı
Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda oynanan maçta Barcelona deplasmanda Tottenham’ı farklı yendi. Arjantinli yıldız Messi attığı 2 golle galibiyette büyük pay sahibi oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu mücadelesinde Tottenham, Barcelona'yı konuk etti. Lionel Messi'nin iki gol attığı maçı Katalan devi 4-2'lik skorla kazandı ve ikide iki yaptı.

Wembley'de bozuk bir zeminde oynanan müsabakada ilk dakikadan son dakikaya kadar Lionel Messi şov vardı. Attığı müthiş paslarla Tottenham savunmasını birçok pozisyonda çaresiz bırakan Arjantinli süper yıldız, takımını bu ikonik stadyumda zafere taşıyan isim oldu.

Barça maça çok hızlı başladı. Messi'nin 2. dakikada Alba'ya attığı müthiş pasta kalesini terk eden Hugo Lloris, Coutinho'nun topu boş ağlara yollayışını izledi ve konuk ekip 1-0 öne geçti.

Barça'nın 28. dakikada attığı golde Messi ceza sahasındaki Suarez'e müthiş bir pas attı. Suarez topu soldaki Coutinho'ya çıkardı. Coutinho topu çevirdi. Rakitic ceza sahası dışına çıkan topa yere düşmeden olağanüstü bir şut attı. Direğe çarpan top ağlarla buluştu ve Barcelona 2-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıya Barcelona fırtına gibi başlarken, Messi birkaç dakika içinde iki defa direğe takıldıktan sonra, Harry Kane 52. dakikada skoru 2-1 yapan golü attı.

Messi, 56. dakikada kendi hazırladığı pozisyonu Alba'nın pasıyla çok şık bitirdi ve bu defa direğe takılmayarak skoru 3-1'e getirdi.

Tottenham yine pes etmedi. 66'da Lamela'nın ceza sahası dışından çektiği şut Arthur'a çarparak kaleci Ter Stegen'i yanılttı ve Tottenham durumu 3-2 yaptı.

Maçın 90. dakikasında Tottenham ceza sahasından çıkarken topu kaybetti, Alba'nın pasında Suarez topun üzerinden atladı, Messi karşı karşıya pozisyonu affetmedi ve Barcelona maçtan 4-2'lik skorla galip ayrıldı. Katalan ekibi gruptaki puanını 6'ya yükseltirken, Tottenham'ın ise henüz puanı yok.

Gruptaki ilk maçta PSV'ye hat-trick yapan Lionel Messi, turnuvadaki gol sayısını 5'e yükseltti.