İstanbul'da pencereden dışa bakmadan sokağa çıkmayın

İstanbul'da pencereden dışa bakmadan sokağa çıkmayın
Meteoroloji'nin sarı ve turuncu kodla uyardığı İstanbul yağmura teslim oldu. Pencereden dışı bakmadan sakın sokağa çıkmayın uyarısı yapılırken, İBB "Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO153 ile iletişime geçiniz" denildi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü aralarında İstanbul ve İzmir''in de bulunduğu birçok ili "turuncu" ve "sarı" kodla uyardı. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

İstanbullular''ın sokağa çıkmadan önce pencereden hava durumuna görerek gerekli tedbirleri alarak dışarı çıkmaları uyarısında bulunuldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan İstanbullular zor anlar yaşandı. Yollarda su birikintileri oluştu. Birinkiler hem yayalara hem de araç sahiplerine zor anlar yaşattı.

VAPUR SEFERLERİNE LODOS ENGELİ

İstanbul''da olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı vapur seferleri iptal edildi.

AA''nın haberine göre, Şehir Hatları AŞ''nin Twitter hesabından yapılan duyuruda, lodos nedeniyle vapur seferlerinde aksama ve iptaller yaşandığı belirtildi.
Duyuruda, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş seferinde Moda uğramasının, Üsküdar-Aşiyan, Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu seferinde ring uğramasının yapılamadığı bildirildi.

KADIKÖY''Ü LODOS VURDU

İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkili olan lodos sebebiyle Caddebostan Sahili''nde deniz, kırmızı yosun, plastik atıklar ve çöpler ile kaplandı. Sahilde su yüzeyine çıkan insan atığı poşetler, kuruyemiş paketleri ve makarna paketi gibi atıklar denizde kirlilik oluşturdu.

İHA''nın haberine göre, İstanbul’da gece saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağış ve lodos sonrası Kadıköy''de Caddebostan sahilinde kıyıya insan atığı çöpler ve yosunlar vurdu. Sahilde su yüzeyine çıkan poşetler, kuruyemiş paketleri ve makarna paketi gibi atıkların denizde kirlilik oluşturduğu görüldü.

 

 

İlgili Haberler