Meteoroloji'den gün ortasında acil bir uyarı geldi. Herkes önlemini alsın diye son durum açıklandı

Meteoroloji'den gün ortasında acil bir uyarı geldi. Herkes önlemini alsın diye son durum açıklandı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son raporuna göre, Marmara'nın Doğusu, Batı Karadeniz ile Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde ve Türkiye'nin birçok kesiminde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji'den gün ortasında acil bir uyarı geldi. Herkes önlemini alsın diye son durum açıklandı

Yağışların; Marmara''nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale ile Balıkesir''in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor. Diğer yandan, İstanbul''da da gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması tahmin ediliyor. Meteoroloji''nin uyarılarının ardından İstanbul''da beklenen kuvvetli yağış başladı. İstanbul üzerindeki yağışlı hava meteorolojinin radarına da yansıdı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu''nun kuzeybatısı ile Antalya, Isparta, Burdur ve Aydın çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son dakika uyarısına göre;

Kuzeybatı kesimlerde devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün (21.05.2021Cuma) öğle saatlerinden sonra (Kocaeli, Sakarya, Bilecik), Batı Karadeniz (Düzce, Bolu, Karabük, Zonguldak, Bartın) ile gece saatlerinden itibaren Kastamonu, Sinop’un iç ve batı kesimleri Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/ metrekare); Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/ metrekare) olması beklendiğinden ani seli su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış bekleniyor.

İSTANBUL''DA YAĞIŞ BAŞLADI

Meteoroloji''nin uyarılarının ardından İstanbul''da beklenen yağış kentin birçok bölgesinde başladı.

Yağışların; Marmara''nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Çanakkale ile Balıkesir''in kuzey ve batı ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.