Meteoroloji’den İstanbul’a yağış uyarısı

Meteoroloji’den İstanbul’a yağış uyarısı
Meteoroloji’den yapılan açıklamada İstanbul’da saat 06.00-18.00 saatleri arasında gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre; bugün 06.00-18.00 saatleri arasında İstanbul genelinde gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiği duyuruldu. Vatandaşların su baskınları ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Yer yer kuvvetli yağışlara karşı vatandaşların hazırlıklı olmaları istenirken, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

GECE BOYU SÜRDÜ

Dün akşam saatlerinde başlayan ve gece şiddetini daha da arttıran yağış, İstanbul genelinde bugün de etkisini gösteriyor.

Silivri’de aniden bastıran şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle bazı caddeler sular altında kaldı. Bazı vatandaşların sel sularına kapılan eşyalarını kurtarmaya çalıştığı görüldü. Sürücüler ise su içinde güçlükle ilerledi.

ŞİMŞEKLER GECEYİ GÜNDÜZE ÇEVİRDİ

Birçok ilçede de yağmurla birlikte çakan şimşekler, geceyi gündüze çevirdi. Avrupa yakasında özellikle Avcılar’da geceyi gündüze çeviren şimşekler adeta görsel şölen oluşturdu.