Meteoroloji'den sağanak uyarısı!

Meteoroloji'den sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bazı illerimizde sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın kuzeydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çanakkale'nin doğu kesimleri, Bilecik, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Denizli, Muğla ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara'nın kuzey, Bolu'nun doğu ve Çankırı'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.  İstanbul'da bugün hava parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Ankara'nın kuzey, Bolu'nun doğu ve Çankırı'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 28

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

Samsun: Parçalı yer yer çok bulutlu 29

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 31

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39