Meteoroloji'den yağış uyarısı! 21 Şubat 2020 hava durumu, Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji'den yağış uyarısı! 21 Şubat 2020 hava durumu, Bugün hava nasıl olacak?
Türkiye’deki hava durumuna ilişkin son raporlar yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yayınlanan rapora göre, bugün sıcaklıkların düşeceği ve bazı bölgelerde sağanak yağışın beklendiği belirtildi. 21 Şubat Cuma günü yurt genelinde hava nasıl olacak? İşte detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son hava durumu değerlendirmelerine göre cuma günü Marmara, Ege ve Akdeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde ise çığ uyarısında bulunuldu.

21 Şubat Cuma son dakika hava durumu raporu ve il il hava durumu değerlendirmeleri.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Bingöl, Muş ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞMUR VE SAĞANAK

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas, Bingöl ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ve Doğu Akdeniz'de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ 

Bugün (21.02.2020 Cuma) Akdeniz'de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların bu gece saatleri ile yarın öğle saatleri arasında Antalya'nın doğu ilçelerinde, yarın öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ VAR

Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE °C, 11°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

EDİRNE °C, 11°C
Çok bulutlu, yağmurlu

İSTANBUL °C, 9°C
Çok bulutlu, yağmurlu

KOCAELİ °C, 9°C
Çok bulutlu, yağmurlu

EGE

Çok bulutlu, iç kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Afyonkarahisar ve Kütahya'nın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 9°C
Çok bulutlu, yağmurlu

İZMİR °C, 13°C
Çok bulutlu

KÜTAHYA °C, 4°C
Çok bulutlu, yağmurlu yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MANİSA °C, 10°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Antalya'nın doğu ilçeleri ile öğle saatlerinden itibaren Mersin, Adana, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ADANA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karla karışık yağmurlu