METEVE...

Adam, "büyük Kürdistan"ın ilk katını çıktı... Hız kesmedi, büyük İsrail'e kadar gideceğim diye bağırıyor. İsrail bayraklarının sopalarını bize doğru uzatmış. Ha babam de babam üzerimize üzerimize sallıyor.

Bizim tanklar, Irak'tan gelen üç günlük askerlerle toprak sahada bir ileri iki geri yaparken, çapulcu başı ve yeğeni küstahlıklarından hiç geri adım atmıyor.

Tavla maçı gibi!.. Rakibi, şeş kapsını kapatarak mı hapis etsek yoksa dü evini açarak ufak ufak yol mu versek?..

Vanaya, aç kapa yapıyoruz... Artema mübarek!.. İktidarın genel başkanı bir telden, başbakanı, bakanları ayrı ayrı tellerden çalıyor. Barzani'ye ambargoyu uygulasak da mı uygulamasak yoksa uygulamasak da uygulasak?..

Ahali ne durumda?..

Bir elinde cımbız bir elinde ayna...

Haydi bunu da anladık!.. Düşman isot tarlamıza girene kadar kahvede okeye dönmeye devam edelim.

Aklım çatlayacak. Beynim buhar olacak...

Midesine ve de cebine olan aşırı hassasiyetiyle ün yapan ahalimizden çıt çıkmıyor.

Millet ve devlet bekası çatır çatlarken, iktidar, yeni orta vadede programını açıklıyor. Çapulcu başı Barzani dümenden "seni aç  bırakırız" diye tehdit edilirken, zam yağmuruna tutuluyoruz. Hem de ne zamlar!.. Sadece otomobilin MTV'sine gelen zam yüzde 40... Enflasyonun tahmini bile yüzde 9.5.

"Yahu Barzani mi aç kalacak yoksa biz mi" diye soran yook. "Bu zamlar acaba niye yapıldı" diye merak edip araştıran yook. Dolar, bir hafta içinde yüzde 8 artış gösterdi yani bizler bir anda yüzde 8 fakirleştik, "daha canımızı mı alacaksınız" diye tepki gösteren yook!..

Ne var?..

Sosyal medya geyikleri. Türk milletinin ince mizah anlayışı dünyada nam salmıştır ancak bu kadarı da pes doğrusu. Orta vadeli programda, MTV'ye gelen yüzde 40'lık zammın ön plana çıkması üzerine dün bana da geldi; Adnan hoca denen şahsiyet ve kedicikleri üzerinden (burada tekrar etmeyeceğim. Bilmeyenler ve de merak edenler sosyal medyadan araştırsın) fotoğraflı geyikler döndürülüyor. Ahalinin kendi yaşadığı ülkede olup bitenler karşısında gösterdiği duyarlılıkta geldiği son noktayı anlayabilmek için gerçekten ibret vesikasıydı. Aklıma hemen şu meşhur fıkra da gelmedi değil!..

Padişahın başka bildiği yokmuş, zam yapar, başını kaldıranı da ezermiş...

     Zaptiyeler padişaha çıkmışlar:

     "Efendim, halk homurdanmaya başladı!"

     "Ezin kafalarını, vergilere zam yapın!"

     Halk küfretmeye başlamış, sövüp sayıyormuş, sokaklara çıkmışlar, padişahın taktiği hiç değişmemiş:

     "Zam yapın, kafalarını ezin!"

     Zaptiyeler bir gün telaşla koşup gelmişler:

     "Padişahım, bunlara bir hal oldu, sokaklarda, meydanlarda zil çalıp, göbek atıyorlar!"

     Padişah yerinden fırlamış:

     "İşte bu fena, hayra alamet değil, ne yapacakları belli olmaz!"

Peki!.. Bir türlü doymak bilmeyen bu iktidar, bu zam bombardımanını niye yaptı?.. Bazılarının iddia ettiği gibi "savaş ekonomisi" için mi?.. Veya, Savunma Sanayi Fonu'na para aktarmak için mi?..

Kocaman bir HAYIR!..

Devlet bürokrasisi içinden çok üst düzeyde bir isim bakın ne anlatıyor;

"Türkiye'de sermaye yabancıların. Kendi eline baltayı vurmaz. Türkiye'ye ölümü gösterir, sıtmaya razı ederler. Faizler süratle yükselirse şaşırmayın. O pozisyona sokabilirler. Türkiye'ye yabancı sermayenin girdisi var. ABD, 10 günde kazanacağı parayı çok kısa zamanda Türkiye'de kazanır. Bir kamu bankasına ABD 10 milyar dolar ceza keserse, 'İran'a uygulanan ambargoyu deldin, zarar verdin' derse şaşırmamak lazım. Kuzu kuzu da öderiz. ABD para kazanıyor, ekonomisi bunlara bağlı. HSBC Bank'a ceza kesti kim itiraz etti?.. Orta vadeli programdaki zamlarda bunun habercisi gibiydi. Önceden tedbirimizi alalım hareketiydi. Türkiye'de 24 milyon taşıt var, yüzde 40 vergi demek ciddi paradır. Bu ilerideki sıkıntıya önlem olarak algılanmalı."

Anlayacağınız!.. Trump'dan 11 milyar dolara 40 yolcu uçağı almakla iş bitmiyor.. Zarrab davasını kısa bir süreliğine ertelediler diye Türkiye'de ortalık güllük gülistanlık da olmuyor...

Düşman, isot tarlalarımızı çizmeleriyle çiğneme işini çoktan değiştirdi. Çağa uygun planlar kurup oynuyor..

Zararına gülen deli gibi, "motor" geyikleri yapmaya devam mı ederseniz?.. Sizin bileceğiniz iş. Söylemedi demeyin!..

Yazarın Diğer Yazıları