Metrobüse binmek için 43 adet pet şişe gerekli!

Metrobüse binmek için 43 adet pet şişe gerekli!
Metrobüse binmek isteyen vatandaşın, İBB tarafından geri Dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Akıllı Geri Dönüşüm Konteynerına en az 43 adet pet şişe atması gerekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sayısı 30 milyonu aşan ve Türkiye'nin tamamında geçerli olması planlanan İstanbulkart'a pet şişe ve alüminyum içecek kutuları atılarak kredi yüklemesi yapılmasını sağlayan "Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri" makinelerini tanıttı.

Şu anda sayısı 10 olan ve 1 ay sonra 100'e çıkacak konteynerler, ilk önce metro istasyonlarına ve pilot okullara yerleştirilecek. Büyüklüğüne göre pet şişenin ve alüminyum içecek kutusu başına, 2 kuruştan 9 kuruşa kadar ulaşım kartına yüklenecek.

"2 KURUŞTAN 9 KURUŞA KADAR MİKTAR KARTA YÜKLENECEK"

Atılacak pet şişeler karşılığında İstanbulkart sahiplerine verilecek miktarlara değinen  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bu makine, pet şişeler ve alüminyum metal kutular olmak üzere iki grubu toplayabiliyor. 10 gramlık 0,33 litrelik petlerimiz atıldığı zaman İstanbulkart sahibine 2 kuruş, 16 gramlık 0,5 litrelik pet şişeye 3 kuruş, 32 gramlık 1 litrelik pet şişeye 6 kuruş, 45 gramlık 1,5 litrelik pet şişeye 9 kuruş olmak üzere para yüklüyor. Bu parayı İstanbulkart adına her kullanabildiği yerde kullanabilir. İstanbulkart'ın daha sonraki süreçlerde değişik kullanım alanları olacağı gibi, şu anda da sadece ulaşım değil değişik kullanım alanları oluyor. İstanbulkart'ın her kullanım şeklinde bu ücretler kullanılabiliyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan metrobüs fiyatının tek seferde 3,85 TL olduğu göz önünde bulundurulduğunda bir defa metrobüse binebilmek için üst limit olan 9 kuruşluk pet şişelerden en az 43 adet atmak gerekiyor.