Mevlüt Mert Altıntaş'ın ismi 'mahrem imamlar' kayıtlarında geçmiş

Mevlüt Mert Altıntaş'ın ismi 'mahrem imamlar' kayıtlarında geçmiş
FETÖ'nün ‘mahrem imamlarına' yapılan operasyonda örgütün 'polis yapılanmasına' ilişkin arşive ulaşıldı. Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın ismi de kayıtlarda çıktı.

Hürriyet'in haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı'nda kurulan özel birimlerin yaptığı operasyonda gözaltına alınan örgütün Türkiye imamlığına vekalet eden FETÖ mensubunun evinde ele geçirilen 2 terabaytlık şifrelenmiş karttan örgütün 'polis arşivi' çıktı.

20 binden fazla word dosyasının bulunduğu kartın yüzde 7'lik kısmının incelemesi tamamlandı.

'17-25 ARALIK SONRASI ÖRGÜTÜN POLİSLE İRTİBATI BÜYÜK ORANLA KESİLDİ'

Buna göre, örgüt, 17 Aralık'tan sonra 'renklendirme' adıyla yürüttüğü sürece göre, kendini gizlemiş polisteki elemanları tarikatlara ve siyasi partilere sızacaktı. 

'Muhterem Hocaefendiye' başlığı ile Fetullah Gülen'e gönderilen raporda, FETÖ'ye kayıtlı polislerin yüzde 64'ü ile 17-25 Aralık sonrası irtibatın kesildiği, 15 Temmuz'un ardından örgütle irtibatı kalan yüzde 36'lık dilimin yüzde 15'i ile de irtibat kurulamadığı vurgulandı.

FETÖ'nün polis teşkilatını Ankara, İzmir, İstanbul, Gaziantep ve Erzurum olarak 5 bölgeye ayırdığı tespit edildi.

'KARLOV'UN KATİLİ ALTINTAŞ İÇİN 'BİZDENDİR' İFADESİ KULLANILDI'

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov'u öldüren polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın ismi de kayıtlarda çıktı. Altıntaş'ın ismi 'Bizden' polisler arasında yer alırken örgüt içinde ağabeyliğini yapan kişiler ve bağlı olduğu mahrem imamlar da tespit edildi.

Raporlardaki fişleme dosyalarında rütbeli 2 bin 500 polisin 'düşman' olarak nitelendirildiği görüldü. Bunlardan 55'i ise 2azılı düşman' olarak yansıtıldı ve F5 Kodu ile tanımlandı. Örgüt içinde tam itaatli polisler A-5 ve A-4 kodları ile tanımlanırken, zaafı bulunanlar B5 kodu ile adlandırıldı.