MGK bildirisinde PKK neden yok!

MGK bildirisinde PKK neden yok!
Bahçeli, terör saldırılarına bildiride yer verilmemesine sert tepki gösterdi: PKK’yı imtiyazlarla donattılar...

MGK bildirisinde PKK neden yok!

Felakete neden olacak

MGK açıklamasına tepki gösteren Bahçeli, “Legal görünümlü paralel yapılanma diyerek samanlıkta iğne arayan kurulun, felaketimize neden olacak terör örgütleriyle ilgili olarak hiç mi tedirginliği yok? Cemaati tehdit olarak görenler PKK’yı imtiyazlarla donattı” ifadelerini kullandı.

Hainlere peşkeş çektiler

Vatanı hainlere peşkeş çekenlerin hesap vereceğini vurgulayan Bahçeli, “PKK’nın siyasi taşeronu olan HDP’nin yandaşlarını sokağa davet etmesi sorun olarak görülmemiştir. Bu körlüğün izahı asla yapılamayacaktır. Erdoğan ve Davutoğlu yabancı merkezlerin yörüngesindedir” diye konuştu.

Son sözü söyleme günü

Bahçelİ, “PKK ile bütün Kürt kardeşlerimizin bir tutulması gaflettir. İktidarın bu konudaki yaklaşımının temel sakatlığı etnik bölücülük sorununu Kürtlerin tamamını ilgilendiren bir sorun olarak addetmesidir. MHP sokağa çekilme oyunlarına gelmeyecek. Son sözü söyleme gününü bekliyoruz” dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu basın toplantısında, önceki gün gerçekleştirilen MGK’nın ardından yapılan açıklamaya sert tepki gösterdi. Bahçeli, “PKK’nın saldırıları, MGK’nın sonuç bildirisine yansımamıştır. 4 başlı Kürdistan iskeleti MGK’nın sıralarında oturan zevatın ilgisini çekmemiştir. Rekor kırdığı söylenen Türkiye ve millet lehine hiçbir karar alınmamıştır. Legal görünümlü paralel yapılanma diyerek hala samanlıkta iğne arayan MGK’nın felaketimize neden olacak terör örgütleriyle ilgili olarak hiç mi tedirginliği yok?” diye konuştu. Bahçeli, “Cemaati tehdit olarak görenler PKK’yı kollamış, imtiyazlarla donatmıştır. Bu müflis tutumun izahı asla yapılamayacaktır. Erdoğan ve Davutoğlu, Türkiye’ye yabancılaşmış, yabancı merkezlerin yörüngesine girmiştir. Bugün en büyük tehdit, bölücü ve emperyalist komplonun yanında Cumhurbaşkanlığını ve Başbakanlığı işgal eden, bakanlar kurulu koltuğunu dolduran bakanlardır” ifadelerini kullandı.

Cezasız kalmayacak
Bahçeli şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı ve Başbakan, çözümden ne anladıklarını Türk milletine bütün yönleriyle açıklamak zorundadır. Yüce Divan yolu uzun zaman önce açılmıştır. Milleti tartışmaya açanlar hukuk devletinde cezasız kalmayacaktır. Türkiye’nin girdiği yol, belalarla, facialarla doludur. Türk vatanını PKK’lı hainlere peşkeş çekenler, bayrakların yakılmasını sağlayanlar bunun hesabını vereceklerdir. İhanet süreciyle PKK’ya koz veren Cumhurbaşkanı’ndan Başbakan’ına kadar hepsi tökezleyeceklerdir. PKK’nın siyasi taşeronu olan HDP’nin 1 Kasım’da yandaşlarını sokağa davet etmesi sorun olarak görülmemiştir. Bu körlüğün izahı asla yapılamayacaktır. Erdoğan ve Davutoğlu yabancı merkezlerin yörüngesine tamamen girmiştir.”

Fırtına biçecekler
Devlet Bahçeli, “ABD’nin kuyruğuna takılarak siyasi ikballerini garantiye alma pervasızlığına girenler rüzgar ektikleri yerde fırtına biçeceklerdir. Kanlı terörün 30 yıldır yapamadığını AKP ile hayata geçirmiştir. Türk milleti arasında etnik husumet tohumları ekilmeye başlanmıştır” dedi. MHP lideri şunları söyledi: “PKK terörü ile bütün Kürt kardeşlerimizin bir tutulması tarihi bir yanılgı ve gaflettir. AKP hükümetinin bu konudaki yaklaşımının temel sakatlığı, etnik bölücülük sorununu Kürt kardeşlerimizin tamamını ilgilendiren bir sorun olarak addetmesidir. Buna herkesten önce MHP karşı çıkacaktır. MHP sokağa çekilme oyunlarına kapılmayacaktır. Sabırla son sözü söyleme gününü beklemektedir.”