MHP, 3 partiyi davet etmedi

MHP, 3 partiyi davet etmedi
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin 12. Olağan Kurultayı'na CHP, HDP ve İYİ Parti'yi davet etmediklerini belirterek, "Her 3'ü de üçüz bir şekilde aynı paralelde hareket eden siyasi partiler" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz ile Genel Sekreter İsmet Büyükataman, yarın kurultayın yapılacağı ve hazırlıkların devam ettiği Ankara Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Yalçın, gazetecilerin, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, "20 yıldır 'devletin başına Devlet gelecek' diyorlar ama MHP'nin başına Recep Tayyip Erdoğan geldi" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanımızın ve MHP'nin şu içinde bulunduğumuz süreçteki dominant rolünü görmezden gelmek şekliyle mütalaa ederiz. MHP'nin özgül ağırlığı farklıdır. Türk siyasetinde oynadığı rolü özellikle de son dönemeçte hep birlikte müşahede ettik. Dolayısıyla bu tip isimlerin ciddiye alınacak tarafı yoktur diye düşünüyorum."

CHP VE İYİ PARTİ'Yİ HDP İLE AYNI KEFEYE KOYDU

Yine Özel'in, "MHP davet etmedi değil, edemedi" ifadelerine de Yalçın, "Edemez durumda değiliz. Biz CHP'yi, HDP'yi ve İP'yi davet etmedik. Her 3'ü de üçüz bir şekilde aynı paralelde hareket eden siyasi partiler. Milli duruştan ne anladıklarını biz biliyoruz. Dolayısıyla davet etmediğimiz doğrudur. Bunun sinirliliğiyle veya hazımsızlığıyla verilen ifadeleri de pek ciddiye almıyoruz." karşılığını verdi.