MHP - AKP omuz omuza!

MHP - AKP omuz omuza!
MHP - AKP omuz omuza!

Hazırlayan: Timuçin MERT

Meral Akşener'in yeni bir parti kurma çalışmaları sürüyor. Şu anda Akşener'le birlikte kolları sıvayan Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, yurdun dört bir yanından olumlu mesajlar aldıklarını söylüyor.

Yeni parti kurulursa MHP ne olacak?

MHP'nin artık, AKP iktidarının açığını tamamlayan bir yama partisi haline geldiği net olarak görülüyor. Gerçek MHP'lilerin böyle bir duruma razı olmaları mümkün değil. Yeni parti fikri bu nedenle güç kazanıyor.

Olağanüstü Hal, Meclis'te AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla 3 ay daha uzatılınca Kanada'da yaşayanokurum Tarık Karslı'dan şöyle bir mesaj geldi:

 "Bundan bir sene önce bana birisi 'MHP iktidarla aynı yatakta deselerdi asla inanmazdım. Menfaat, koltuk, çeşitli çıkarlar, vs. insanın bütün şahsiyetini nasıl değiştiriyor, değil mi?"

Rahmi Turan Sözcü

***

"Cennetin tapusu" uğruna katliam yapıyorlar

--------

Adalet yürüyüşünü kana bulamayı planlayan IŞİD militanının sorgusu bitti..

(...) IŞİD liderlerinden biri Kılıçdaroğlu'na saldırı direktifi vermiş..

Direktif verirken şöyle demiş..

'Ez kâfirleri, peygamber selam söyledi. Sen şehit olacaksın. Bu gece hurilerle zifafa gireceksin.'

CHP Lideri ve çevresindekileri öldürme karşılığında vaat edilen bu..

(...)  Adam inanıyor.. Bütün canlı bombalar gibi.. Kâfir dedikleri birilerini öldürürse anında cennete gideceğine inanıyor..

Suruç'taki çay bahçesinin, Ankara Gar meydanının, Antep'teki düğünün..

Hepsini saymayayım.. Onlarca canlı bomba saldırısının motivasyonu aynı..

(...) Diyanet'e çok iş düşüyor...

Mehmet Tezkan Milliyet

***

Doğan Medya'nın "pijama" rövanşı

--------

Soldaki fotoğraftaki iki kişiyi tanıdınız mı?

Sağdaki, ülkemizin seçilmiş Başbakanı Binali Yıldırım...

Yanındaki de iktidarı destekleyen Sabah gazetesinin genel yayın yönetmeni Erdal Şafak...

Başbakan takım elbiseli... Gazeteci tişörtlü ve blucinli...

Fotoğraf bu ay çekildi.

*

Yandaki ikinci fotoğrafta ise dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ve Hürriyet gazetesinin sahibi Aydın Doğan var...

O fotoğraf 1997 yılının Haziran ayında bir pazar günü Aydın Doğan'ın evinin kapısında çekildi.(...) İktidar yanlıları, bu fotoğraf yüzünden, "Başbakanın karşısına pijama ile çıktı"diye Aydın Doğan'a atmadık iftira  bırakmadılar. Bunlar arasında Sabah gazetesinin yazarları da vardı.

*

Şimdi ben de Sabah gazetesinin genel yayın yönetmenine sesleniyorum: "Huu Erdal, koskoca seçilmiş başbakanın karşısına böyle pijamayla çıkmak oldu mu?..."

Ertuğrul Özkök Hürriyet

***

"50 milyonun istikbalini kurtardık" sözüne hâlâ düzeltme yapılmadı

-------

(...) Erdoğan darbe gecesi kahramanlıklarını anlatırken "Ama şunu da söyleyeyim, o gece sayesinde 50 milyonun istikbalini de kurtardık" dedi.

Sözü ilk duyduğumda "bir dil sürçmesi olabileceğini" düşündüm. (...) Ayıp bir şey değil, "dil sürçmesi oldu" cümlesiyle yapılacak bir açıklama bile bu konuda kuşkuları bir anda kesecektir. Ama yapmıyor bunu saray. O zaman da bunun bir "dil sürçmesi" olmadığı kanaati güçleniyor.

O zaman merakımız şu oluyor; Eğer bu bir dil sürçmesi değilse Erdoğan'ın saymadığı 30 milyona ne olacak?

Can Ataklı Korkusuz

+++++++

İnsaf...

 ---------

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'na inen Kılıçdaroğlu'nun "korkudan dışarı çıkamadığını, sonra da Bakırköy Belediyesi'ne gittiğini" söyledi.

Hatırlamak gerekir ki "Bir tehlike söz konusuysa liderlerin tehlikeden uzaklaştırılması" genel bir kuraldır. Bu kural, güvenlik görevlilerinin başbakan ve cumhurbaşkanları gibi parti liderlerini de (özellikle ana muhalefet liderlerini) aynı dikkatle korumalarını gerektirir.

Bu nedenle Cumhurbaşkanı Marmaris'teki otelden çıkarılmış, Başbakan bir tünelde bekletilmiştir. ..

Güngör Mengi Vatan

***

Cumhuriyetle "ideolojik" hesaplaşma

-------

AKP, Cumhuriyet ile hesaplaşmada vites büyütüyor.

(...)  Konu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 7 Temmuz'da askıya çıkarılan "Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı."

Anıtkabir, Cumhuriyet değerlerine bağlı milyonların kalbinde ve aklındagerçek bir kırmızı çizgidir. O, defalarca "kırmızı çizgi" denile denile ihlaline seyirci kalınan, adeta pembeleşerek anlam aşınmasına uğrayacak diğer konulara pek benzemez.

TMMOB Ankara Şubesi'ne bu farkındalığı gündeme taşıdığı için teşekkür borçluyuz.

Büyükşehir belediyesi, askıya çıkan planın konut izni verildiği anlamına gelmediğini, Milli Savunma Bakanlığı'nın isteği üzerine, orada daha önce yapılmış askeri lojmanların yıkım benzeri bir durumla karşılaşmaması için plana işlendiğini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, politikalarına yönelik her köklü eleştiride yaptığı gibi, bir suçlama unsuru olarak "ideolojik" cevabını verdi. İdeoloji, ceza yaptırımı gerektiren bir suçmuş ve Cumhuriyet ile hesaplaşma politikalarının bizatihi kendisi ideolojinin nirvanası değilmiş gibi.

(...) Velhasılı; Anıtkabir'e hassasiyet göstermek, tarihsel ve kültürel mirasa, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak, başkentin ve bu ülkenin ortak değeri olan Cumhuriyet mekânlarını bir gecede yıkmak kadar ideolojiktir!

Çiğdem Toker Cumhuriyet