MHP, AKP'yi korkutuyor

MHP, AKP'yi korkutuyor
MHP, AKP'yi korkutuyor

(...) Hani "Korku dağları bekliyor" derler ya... Anlaşılan, MHP Genel Merkezi'ni de kongre korkusu bekliyor ve bir takım acil çareler aranıyor.

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ve diğerleri, kabadayılığı elden bırakmıyor ama bir yandan da titriyorlar.

Fazla kafaya takmasınlar. Klasik sözdür; korkunun ecele faydası olmaz!

MHP'li muhalifler ne âlemde?

Genel Başkan adaylarına (Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan ve Koray Aydın'dan sonra) iki isim daha katıldı.

Süleyman Sazak ve Hüseyin Sözlü.

Süleyman Sazak, teröristler tarafından şehit edilen MHP'li eski önemli bakanlardan Gün Sazak'ın oğlu... Aileden ülkücü, dengeli, değerli bir isim.

Hüseyin Sözlü ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı. O da değerli bir isim...

Hüseyin Sözlü birkaç gün önce terör bölgesi Şırnak'ın Uludere Komando Tugayı'na gitti ve dev bir bayrak direği diktirdi. Bu direkte 8×12 metre ebadında büyük bayraklar dalgalanacak.

Hüseyin Sözlü "Bayrak ve vatan için canını feda eden şehitlerimizin hakkını ödeyemeyiz." diyor.

Kamuoyunda en çok sözü edilen Genel Başkan adayı Meral Akşener'in yurt gezilerini Yeniçağ yazarları adım adım izliyor. Ben de durumu onların yazılarından takip ediyorum.

(...)

 Başkanlık seçimini hangi aday kazanırsa kazansın, MHP'nin gücünün iktidar partisi AKP'yi korkutacak düzeye geleceğine inanıyorum. Bu yüzden iktidar, Devlet Bahçeli'nin koltuğunu kaybetmesini istemiyor!

Rahmi Turan Sözcü

 

 

*

 

Genel Merkez'in tavrı hukuka aykırı

...Her şeyden önce, kesinleşmiş yargı kararıyla görevlendirilen bir çağrı heyeti vardır. Bu heyet, yargı kararını uygulayacak ve tüzük değişikliği ile ilgili kongreyi toplayacaktır. Zaten Parti Tüzüğünün 63/4. Maddesine göre, "olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz." Bu hüküm değişmeksizin seçim yapılamaz. Siyasi Partiler Kanununa göre de, seçimli kongrenin ilçe seçim kurulunun nezaretinde yapılması gerekiyor ve bu konuyla ilgili ayrıntılı bir süreç öngörülüyor (15 gün önce ilçe seçim kuruluna bildirim, askı, itiraz vb). MHP Genel Merkezinin ilan ettiği tarihte, hem tüzük değişikliği hem de seçim yapılacağı düşünülüyor ise de bu mümkün değil. Zira mevcut tüzük hükmü sebebiyle, Genel Merkez tarafından ilan edilen kongre tarihinde ilçe seçim kurulunun kongre için bir görevlendirme yapması söz konusu olamaz. Kongrede tüzük değişikliği kabul edilmez ise nasıl seçim yapılacak ve bu durumda ilçe seçim kurulu kongrede ne yapacak? Daha önce çağrı heyeti tarafından ilçe seçim kuruluna gönderilen delege listelerinin, mevcut tüzük sebebiyle kongrede seçim yapılamayacağı için iade edilmesini memnuniyetle karşılayanların, tüzük hükmüne rağmen, bu kez seçimli kongre tarihi ilan etmeleri açık bir çelişkidir ve bundan sonraki hukuka aykırılıkların habercisidir.

Prof. Dr. Murat Sezginer Odatv.com

 

 

*

 

Ellerini ovuşturmaya başladılar...

(MHP'de) Ne olur?

Ağır bir tasfiye ve muhtemelen bölünme...

Yırtılarak, fikir değil, makam, koltuk, yer üreterek çoğalma...

Genel siyasi dengelerin nasıl etkileneceğini ise zaman gösterecek...

Ali Bayramoğlu Yeni Şafak

 

 

*

 

İbre muhaliflerin lehine

...Bahçeli'nin etrafından edindiğimiz izlenim şu: Genel Merkez bu seçimi çantada keklik olarak görmüyor.

Hatta, kaybetmeye yakın olduklarını, konuştuğunuzda kendi ifadelerinden anlayabiliyorsunuz.

"Bu seçimi alabilecek misiniz?" diye sorulduğunda "Zor ama imkansız değil" gibi bir cümle duysanız, siz başka türlü bir yorum yapar mıydınız?

(...) MHP'nin Meclis'teki milletvekilleri yakın zamana kadar Bahçeli lehine demeç vermekten pek uzak durmuyorlardı.

Ama şimdi hava biraz değişmiş görünüyor. (...) "Hele bir bekleyip sonucu görelim" pozisyonuna yönelmiş durumdalar.

(...) sahadan gelinen rüzgar, Genel Merkez aleyhine gerçekten sert esiyor ve bu rüzgar, 'Genel Başkan'a sadakat' gibi temel bir ilkeyi de önüne katıp süpürerek 10 Temmuz akşamı MHP'yi bambaşka bir sonuca taşıyabilir.

Bu anlamda iki hafta önce psikolojik üstünlüğü elde tutan taraf Genel Merkez iken, Yargıtay'ın verdiği karar sonrası bu iklim değişmiş görünüyor...

Mehmet Acet Yeni Şafak

 

 

*

 

Alman hançeri

Tarihin en büyük ve tescilli soykırımcısı Türkiye'yi soykırımcı ilan etmeye hazırlanıyor. Alman parlamentosu Ermeni soykırım tasarısını görüşüyor. (...) Türk halkını da mahkum eden bu tasarıya karşı Türkiye'den tepki yok denecek kadar az.

Ne iktidar, ne muhalefet, ne üniversite, ne basın, ne sivil toplum kuruluşlarından anlamlı ve ses getiren bir tepki gözleniyor.

Tayyip Erdoğan 2011 yılında Fransız parlamentosunda benzer bir tasarı gündeme geldiğinde esmiş gürlemiş, şöyle demişti:

"Soykırım görmek isteyenler, dönsünler ve kendi kirli, kanlı tarihlerine baksınlar... Tarih, parlamentolarda yapılan oylamalarla yazılmaz..."

Aynı  Erdoğan şu sırada tepkisiz. İkide bir Almanya'ya giden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu suskun. TÜSİAD ve TOBB gibi kuruluşlar hareketsiz. Berlin'de yapılan Türkiye'den sadece Vatan Partisi'nin katıldığı bir iki yürüyüş dışında protestoya rastlanmıyor.

Onur Öymen tasarının en vahim yanına işaret ediyor:

- Bu tasarı aynı zamanda soykırımın okul kitaplarına alınmasını da öngörüyor. Böylece yüz binlerce Türk çocuğu Alman okullarında atalarının katil olduğunu okuyacak...

Kendine ve çocuklarına saygısı olmayan bir ülke görüntüsü veriyoruz...

Melih Aşık Milliyet

 

 

*

 

Referandum altyapısı hazır

... açık teklif yöntemiyle satın alınacak şu dört kaleme lütfen bir bakın.

Ve gerçekten stok amaçlı mı, yoksa bir önceki kaşe ihalesinin tamamlayıcısı niteliğinde mi görünüyor, siz karar verin:

- 50 bin kutu mühür mumu

- 30 bin bobin ambalaj ipi (kendir)

- 250 bin rulo yapışkan şeffaf bant.

- 45 bin paket karbon kâğıdı

(...) Son teklif verme tarihleri 21 Haziran ve 22 Haziran olan ihalede teslimlerin yine en geç 20 gün içinde yapılması isteniyor. O da ekim ayına tekabül ediyor.

Bütün bu güncel ihale verilerinin ana fikri ise bize referandum sandığı konusunda hazırlıkların hızlandığını söylüyor...

Çiğdem Toker Cumhuriyet

 

*

 

penguen.jpg