MHP Dinar'da yeni parti istifası

MHP Dinar'da yeni parti istifası
Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi'nde, MHP’li Belediye Başkanı Saffet Acar ve beraberindeki 55 kişi partisinden istifa etti.

Meral Akşener'i desteklediği için MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından ihraç kaydıyla disiplin kuruluna sevk edilen Dinar'ın MHP’li Belediye Başkanı Saffet Acar ve beraberindeki 55 kişi, toplu şekilde partiden istifa etti.

Saffet Acar hakkında, daha önce de Meral Akşener'in Dinar'a yapacağı ziyaret öncesinde "Dinar'a hoş geldin sayın genel başkanım" pankartı hazırlattığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulurken, MHP Afyonkarahisar Dinar İlçe Teşkilatı da görevden alınmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, alınan karara gerekçe olarak Meral Akşener'in ilçede karşılanması ve kendisi ile toplantı yapılması olarak göstermişti.

TOPLU ŞEKİLDE İSTİFA ETTİLER

Dinar Belediye Meclis toplantı salonunda toplanan MHP’li üyeler, burada Başkan Acar’ın konuşmasının ardından istifa dilekçelerini imzaladı.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ile birlikte Uluköy Eski Belediye Başkanı Orhan Kürkçü, 10 MHP’li Belediye Meclis Üyesi, 13 MHP Yeni Yönetim Kurulu üyesi, 1 İl Genel Meclis Üyesi, 32 görevden alınan MHP eski yönetim kurulu üyeleri resmen Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa etti.

Dinar Belediyesi toplantı salonunda istifa öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Saffet Acar, şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin çıtasını her zaman yükselttik. İlçede 900 gibi bir oy potansiyeli bulunan MHP’nin oy oranını 10 binlere çıkarttık. Şu an bir belediye başkanlığı seçimi yapılsa yeniden 10 binlere varan oy oranımızla yeniden kazanırız. Dinar Belediye Başkanlığımızda bütün vatandaşlarımıza hiçbir parti ayrımı yapmadan eşit bir şekilde hizmet verdik. Belediyeye giren herkes memnun bir şekilde belediyemizden ayrıldı” 

"MHP'DEN KAYDIMI SİLEBİLİRLER AMA MİLLİYETÇİLİĞİMİ SİLEMEZLER"

Dinar Belediye Başkanı Acar, MHP il yönetiminin kendisi hakkındaki disiplin kuruluna sevk edilme kararını eleştirerek, geçerliliği bulunmayan nedenlerle eski yönetimin görevden alındığını, kendisinin ise Meral Akşener’i Dinar’da karşıladığı ve Afyonkarahisar Valiliği'nde gerçekleşen bir programda MHP İl yöneticilerine selam vermediği gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi.

MHP İl Disiplin Kurulu’nun sevk edilme nedenini kendisine yazılı olarak bildirdiğini ifade eden Başkan Acar, konuşmasının devamında şunları söyledi:

 “MHP İl yönetiminden gelen resmi yazıda, Dinar’da Meral Akşener’i karşılayarak çeşitli yerlere MHP Genel Başkanı yazılı pankartların asıldığı ve Afyonkarahisar Valiliğinde MHP’nin il yöneticilerine selam vermediğim gerekçeleri yazmaktaydı. Bu gibi basit nedenlerle disiplin kuruluna sevk edildim. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, beni kaydi olarak MHP’den silebilirler, fakat Milliyetçiliğimi hiçbir zaman silemezler.”

"İSTİFALAR DEVAM EDECEK"

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, ilerleyen günlerde toplu istifaların geleceğini ve 400 üyenin tamamının istifa edeceğini söyledi. Kendisiyle birlikte 9 yıldan bu tarafa büyük mücadele veren ve kendisine her zaman destek olan Belediye Meclis Üyelerine ve eski MHP ilçe yönetimine teşekkür eden Başkan Acar, “Bizim alnımız açık başımız dik, partimize yanlış yapmadık, yapanlar utansın” dedi.

ESKİ İLÇE BAŞKANI İBRAHİM ACAR: "İSTİFA HAREKETİNE KATILIN"

Programda söz alan MHP Dinar eski İlçe Başkanı İbrahim Acar da, istifa hareketine Devlet Bahçeli ve ekibini de davet etti. Bir an önce yeni oluşuma katılmaları için çağrıda bulunan İbrahim Acar, ilerleyen günlerde Dinar ve bölgesinde istifaların devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler