MHP evet, CHP ve HDP hayır diyor

MHP evet, CHP ve HDP hayır diyor
Hükümetin Suriye ve Irak konusunda tek metin olarak hazırladığı tezkerenin ayrıntılarının belli olmasının ardından gözler Meclis’e çevrildi. Tezkere, bugün Meclis Genel Kurulu’nun gündemine getirilerek görüşmeye açılacak.

Görüşme açık olabilir
Tezkereyle ilgili partilerin de görüşleri belli oldu. CHP ve HDP’nin “Hayır”, MHP’nin ise “Evet” oyu verecek. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Tezkere görüşmesi büyük ihtimalle açık yapılacak” dedi.                   

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, önceki gün yaptığı açıklamanın aksine tezkere görüşmesinin açık oturumda yapılabileceğini ifade etti. Hükümetin Suriye ve Irak konusunda tek metin olarak hazırladığı tezkerenin ayrıntılarının belli olmasının ardından gözler Meclis’e çevrildi. Tezkere görüşmesi bugün Meclis gündeminde gerçekleşecek. CHP ve HDP’nin “Hayır”, MHP’nin ise “Evet” oyu vereceğini açıkladığı tezkerenin görüşmelerine ilişkin AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan bir açıklama geldi. Elitaş, “Tezkere görüşmesi büyük ihtimalle açık yapılacak” dedi. Elitaş önceki gün yaptığı açıklamada ise tekzere görüşmelerinin ‘muhtemelen kapalı oturumda yapılacağını’ söylemişti. Tezkerede, Türk askerinin sınırdışına çıkması ve yabancı askerlerin Türkiye’deki üsleri kullanabileceği maddeleri dikkat çekiyor