MHP Genel Başkan ortak basın açıklaması

MHP Genel Başkan ortak basın açıklaması
Ankara'da biraraya gelen MHP Genel Başkan adayları Akşener, Özdağ, Aydın ve Oğan mutabakata vardı. Ortak basın açıklaması yayınlayan adaylar "Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, kurultayı en kısa sürede toplayacağız" dedi.

MHP'de kurultayla ilgili sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Saat 16.00'da biraraya gelen 4 genel başkan adayı Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan ortak hareket etme kararı aldı. Genel başkan adayları yaptıkları ortak açıklama tüm engellemelere rağmen çıktıkları yoldan dönmeyeceklerini ve kurultayı yapacaklarını ilan ettiler.

HEP BERABER HAREKET EDECEĞİZ

Yapılan açıklamada, "Hukuk mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Karşılıklı güven içinde hareket ederek 11 Temmuz'da yeniden bir araya geleceğiz" ifadeleri yer aldı.

BURALARDAN BEŞİNCİ PARTİ ÇIKMAZ

Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada kamuoyundaki “MHP bölünüyor. değişim kanadı yeni parti kuracak” iddialarına değindi. Oğan “Buralardan beşinci parti çıkmaz. Buralardan Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurultayını yapması ve bir genel başkan seçmesi çıkar” dedi.

Oğan “Bizim bütün çabamız, bütün gayretimiz kasım ayında AKP’nin erken bir seçimle Milliyetçi Hareket Partisini hazırlıksız yakalamasını engellemektir. Bu sebeple de neyin pahasına olursa olsun bu kurultayın yapılacağından kimse şüphe etmesin. Hiç kimse koltuğunda 2018’e kadar rahat oturamayacak” dedi.

TARİHİ AÇIKLAMA

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme sonrası genel başkan adaylarının yaptığı ortak basın açıklaması şu şekilde:

"Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki haklı ve meşru değişim talebinin son günlerde çeşitli yollarla engellenmek istendiği açık şekilde görülmektedir. 19 Haziran’da Çağrı Heyeti tarafından düzenlenen 6. Olağanüstü Büyük Kongremiz Türkiye’nin dört bir yanından fedakarca Ankara’ya gelen üst kurul delegelerimizin ve ülküdaşlarımızın iradesini ortaya koymasına rağmen Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından alınan tedbir kararı ile yok sayılmak istenmiştir. 

Diğer yandan, bütün bu süreçler devam ederken, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli tarafından 10 Temmuz’da bir toy havasında seçimli kurultay yapılacağı 78 milyonun huzurunda defalarca beyan edilmesine rağmen Yüksek Seçim Kurulu toplantısından sadece 10 dakika önce geri çekilmiştir. Türk milletinin ve devletinin hayati sorunlarına çözüm teşkil edecek olan bu kurultayı önce toplayacağım deyip sonra bundan vazgeçilmesi üzüntü vericidir. Çünkü, Türkiye’nin kısa vadede Türk milletinin kaderinin belirleneceği erken genel seçim ve/veya referandum süreçlerine girmesi beklenmektedir. 

Gelinen süreçte, kurultayımız artık sadece bir parti iç meselesi olmaktan çıkarak bir millet ve devlet meselesi haline gelmiştir. Ülkemizin krizden çıkışı için Milliyetçi Hareket Partisi kurultayı sadece Türk milliyetçilerinin değil Türk milletinin tamamının umudu olmuştur. Sıkıntılarımız ağırlaşmışken, Türk milletinin ülkücü hareketin iktidarına ihtiyacı her zamankinden daha da artmıştır. 

Milli ve tarihi sorumluluk altındaki ülkücü iradenin iktidar yolunu açmak için Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki haklı değişim talebini dile getiren üst kurul delegelerimiz gerek imzaları gerek kongremize iştiraklarıyla bu taleplerini defalarca ortaya koymuşlardır. Ancak bazı kesimler tarafından görmezden gelinen, engellenmek istenen bu değişim talebi er ya da geç başarıyla neticelenecek ve ülkücü harekete iktidar yolu açılacaktır.  İktidar yürüyüşümüzün önünü kesmeye çalışan kimselere rağmen bütün ülküdaşlarımıza dört genel başkan adayı olarak sözümüzdür; “Bu kutlu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz!” Dört genel başkan adayı olarak hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek, kurultayımızı en kısa sürede toplayacağız. Biz, Türk milletine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanının seçileceği kurultayımız toplanıp divan seçilene kadar istişare ve karşılıklı güven içerisinde ortak hareket edeceğimizi bildiririz. Bugünkü toplantımızda bu amaçla gereken kurullar oluşturulmuştur. 11 Temmuz 2016 tarihinde saat 14.00’te aşağıda adı geçen dört genel başkan adayı olarak Anadolu Otel’de istişare amaçlı bir araya geleceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. 

Allah’ın izniyle başarıya ulaşacak ve ülküdaşlarımıza bir bayram coşkusu daha yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerimizle, Milliyetçi Hareket Partisi’nin dört genel başkan adayı olarak camiamızın, milletimizin ve bütün Türk – İslam aleminin Ramazan Bayramını en içten dileklerimizle kutlar, Cenab-ı Allah’tan hayırlar getirmesini niyaz ederiz. "