MHP Genel Merkezi ülkücüleri kandırmış!

MHP Genel Merkezi ülkücüleri kandırmış!
Devlet Bahçeli'nin 10 Temmuz tarihinde yapmayı taahhüt ettiği olağanüstü kurultayın MHP Genel Merkezi tarafından YSK'ya yapılan başvuruyla yapılmasından vazgeçildiği ortaya çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP'de kurultay tarihinin 10 Temmuz olduğunu, 19 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongreyi asla tanımayacaklarını" söylemiş, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise "Bu kongre 10 Temmuz günü yapılacaktır ve bu bir devlet sözüdür" açıklamasında bulunmuştu. 

10 Temmuz tarihi geçti ancak MHP'de kurultay toplanamadı. Semih Yalçın ise geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak : "Kongreyi toplamak istediklerini ancak muhalefetin buna engel olduğunu" söylemişti. 

Resmi belgeler ise bunun tam tersini söylüyor. 

Haber3Hilal'in haberine göre MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman imzalı belgede MHP Genel Merkezi' YSK'ya başvurarak, kongre yapmaktan vazgeçmiş.

Yayınlanan ikinci belgede de ise, MHP Genel Merkezi'nin kongre kararından vazgeçmesi üzerine "Yapılacak bir kongre olmadığından, YSK'nın karar vermesine yer olmadığı" ibaresi dikkat çekiyor. 

İşte o belgeler: