MHP Genel merkezinde deklarasyon krizi

MHP Genel merkezinde deklarasyon krizi
MHP'de sular durulmuyor. Genel merkez içinde ciddi bir ayrışma olduğu ve milletvekillerinin kurultay çağrısı için hazırlık yaptıkları bildirildi. Bu durumun önüne geçebilmek için Bahçeli'nin hazırlattığı deklarasyona Oktay Vural imza atmadı.

MHP'de yaklaşan kurultay öncesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'un kurultay çağrısı yapmasından sonra, birçok milletvekilinin daha sırada olduğu öğrenildi. Bahçeli'nin tutumundan rahatsız olan milletvekillerinin ortak bir çağrı metni ile "kurultaya gidilmelidir" açıklaması yapacakları da gelen bilgiler arasında.

Bahçeli'nin parti içindeki bu girişimlere karşı Şefkat Çetin'e yetki verdiği ve "tek bir sızıntı dahi istemiyorum" dediği öğrenildi. Bunun üzerine "kurultay tarihimiz 2018'dir" mesajını veren deklarasyon hazırlandı. Birçok milletvekilinden red cevabı gelirken, Bahçeli'nin en yakınındaki isimlerden biri olan Oktay Vural'ın "böyle bir bildiriye imza atamamam" demesi genel merkezde deprem etkisi yarattı.

Vural'ın ve birçok vekilin deklarasyona imza atmayı kabul etmemesine bir hayli sinirlendiği öğrenilen Bahçeli'nin, birçok kişiyi disipline göndermekle tehdit ettiği bildirildi.