MHP Genel Merkezi’nden delegeye davetiye

MHP Genel Merkezi’nden delegeye davetiye
MHP Genel Merkezi’nin mahkemece görevlendirilmiş Çağrı Heyeti’ni dışlayarak 10 Temmuz’da yapılacağını duyurduğu olağanüstü kurultay kararının ardından üst kurul delegelerine kurultay davetiyesi göndermeye başladığı öğrenildi.

Eline davetiye ulaşan delegeler daha önce “Kongre 18 Mart 2018’de yapılacak” diye direten MHP Genel Merkezi’nin Yargıtay’dan aleyhine karar çıkmasının ardından alelacele ve parti tüzüğüne aykırı biçimde seçimli olağanüstü kurultay toplamaya kalkışmasını sert dille eleştirdiler. MHP Genel Merkezi’nin “Kongre 10 Temmuz’da yapılacak” diyerek davetiye göndermesine tepki gösteren Antalya Üst Kurul Delegesi Musa Ertugan, “Yargıtay’ın gerekçeli kararını tanımayan MHP Genel Merkezi’nin olağanüstü kurultay davetiyesini kabul etmiyoruz” dedi.

Kargo yoluyla aldık

MHP Genel Merkezi’nin 10 Temmuz’da yapacağını söylediği seçimli kurultay kararı için “Üst Kurul delegeleri olarak bu girişim bizim için yok hükmündedir” diyen Ertugan şunları belirtti: “Genel Merkez tarafından 10 Temmuz tarihinde kongre yapılacağı gerekçesiyle kargoyla büyük kongre delegelerimize davetiye gönderildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Daha önce bilindiği gibi 548 delege imzasıyla demokratik hakkımız olan kongre çağrımızı Genel Merkez’e ilettiğimizde 1100 delegenin imzalı talebi dahi olsa kongrenin yapılmayacağını, hakkımızı Sulh Hukuk Mahkemesi’nde aramamız gerektiğini söyleyerek bize mahkeme kapısı gösterilmişti. Biz imza veren büyük kongre
delegeleri olarak Genel Merkez’in bize çok gördüğü hukuki ve demokratik hakkımız olan kongre talebimizi mahkeme yoluyla almış bulunmaktayız.” Şu an itibarıyla kongre çağrısı yapma yetki, görev ve sorumluluğunun sadece 3 kişilik Çağrı Heyeti’nde olduğuna vurgu yapan Ertugan, “Bunun dışındaki faaliyetler hukuki değildir. Bu sebeple Genel Merkez tarafından bize yetkisiz olarak gönderilen kongre davetiyelerini kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz” dedi.