MHP Genel Sekreteri AKP’ye neden destek verdiklerini açıkladı

MHP Genel Sekreteri AKP’ye neden destek verdiklerini açıkladı
MHP Genel Sekreteri Büyükataman, AKP’ye neden destek verdiklerini açıkladı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP’nin AKP’ye neden destek verdiğine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milliyet gazetesine konuşan Büyükataman, ““MHP’nin iktidara destek vermesinin arkasındaki gerekçe bellidir. O da ülkenin geleceğidir” ifadelerini kullandı.

2019 Seçimlerine de değinen Büyükataman, Erdoğan’ın ilk turda seçilmek için çeşitli hesaplar ve değişik senaryolar üzerinde durduğunu ifade etti.

Büyükataman’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“MHP’nin iktidara verdiği destek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 15 Temmuz yıkımının ardından tekrar ayağa kaldırılmasına dönüktür.

Ak Parti’nin 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk turda yeniden cumhurbaşkanı seçtirebilmek için hesaplar yaptığını ve değişik senaryolar üzerinde duruyor. Olası riskleri, ilk turda seçilmenin önündeki engellerin neler olduğunu hesaplıyorlar. 2. tura kalmış olması halinde sıkıntıların neler olabileceğini şimdiden öngörmek isteyebilirler. Ancak MHP’nin iktidara destek vermesinin arkasındaki gerekçe bellidir. O da ülkenin geleceğidir.”

AKP MHP’NİN TABANINI İNCİTMEK İSTEMİYOR

AKP’nin MHP’ye dönük hassasiyet içinde olduğunu dile getiren Büyükataman, 25 Eylül’de Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilmesi planlanan referandum konusunda Başbakan Binali Yıldırım’la Bahçeli’nin yaşadığı polemikte Başbakan’ın nihai olarak “Bahçeli ile aynı düşünüyoruz” açıklamasını bu hassasiyete örnek gösterdi. Büyükataman, “Ak Parti’nin MHP’yi ve tabanını incitmemeyi arzu ettiği açıktır” dedi.

İlgili Haberler