MHP İl Başkanı: Başkanlığa Evet demeyen ülkücü değildir

MHP İl Başkanı: Başkanlığa Evet demeyen ülkücü değildir
MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, referandumda “evet” kararı alınması durumunda bütün milliyetçilerin buna uyması gerektiğini, aksi hale ülkücü olamayacaklarını ileri sürdü. Ünlü, Bahçeli’ye yakınlığıyla biliniyor.

MHP tabanının yüzde 90 oranında karşı çıktığı Başkanlık sistemiyle ilgili Bahçeli’ye yakın isimlerden ilginç açıklamalar geliyor. Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, yerel bir gazeteye yaptığı ziyarette referandumda “evet” kararı vermeleri durumunda bütün milliyetçilerin buna uymak zorunda olduğunu ileri sürdü. Aydın, referandumda “hayır” diyeceklerin ülkücü olarak tanımlanamayacaklarını ileri sürdü.

İşte MHP İl Başkanı’nın Kocaeli’deki yerel gazeteye yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar:

ÇİFT BAŞLILIK ORTADAN KALKACAK

“Biz buna sorumlu cumhurbaşkanlığı ve güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Sadece ülkedeki çift başlılık ortadan kalkacak ve daha demokratik bir sistem oluşacak. Ülkücülerin kalbi rahattır çünkü bugün MHP yeni anayasa yazımında masadadır”

ÜLKÜCÜLER UYMAK ZORUNDA

Ünlü, genel merkezin referandumda “evet” kararı alması durumunda bu kararı sorgulayanların ve referandumun halktan onay alması için çalışmayanların ülkücü olamayacağını söyledi. Bunun sebebini “Lider-teşkilat-doktrin” üçlemesi ile anlatan Ünlü, “Genel merkezin aldığı kararı tüm ülkücüler uygulamak zorundadır. MHP kurumsal bir siyasi partidir, bizi diğerleriyle asla karıştırmayın” dedi.

 

İlgili Haberler