MHP İzmir il başkan yardımcıları istifa etti

MHP İzmir il başkan yardımcıları istifa etti
MHP İzmir İl Teşkilatı’nda görevli 6 başkan yardımcısı ve 1 yönetim kuruluüyesi istifa etti

Yazılı açıklama yapan MHP İl Başkan Yardımcıları Hakan Ürün, Mehmet Koyukan, Alpay Gökmen, Cumhur Tüzemen, Mustafa Karakuş ve Rıza Dönmez ile Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Gökçedağ, şöyle dedi: Demokrasilerde kural bellidir. Başarısız olan gitmeli, yerini daha iyilerine bırakmalıdır. Parti, bizim şahsi malımız değildir. Bize inancın, güvenin ve umudun kaybolduğu bu ortamda, bulunduğumuz koltuğa yapışmak değil, bu koltuğu hak edenlere bırakmak yakışır.  

 

MHP İzmir il başkan yardımcıları istifa etti

Seçimlerin ardından tepkilerin sürdüğü MHP’de istifa rüzgarı dinmiyor. MHP İzmir İl Teşkilatı’nda altı il başkan yardımcısı ve bir yönetim kurulu üyesinin yanı sıra Lüleburgaz İlçe Teşkilatı Başkanı Ayhan Aksakal da istifa etti. Görevlerinden istifa eden MHP İl başkan yardımcıları Hakan Ürün, Mehmet Koyukan, Alpay Gökmen, Cumhur Tüzemen, Mustafa Karakuş ve Rıza Dönmez ile Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Gökçedağ yaptıkları yazılı açıklamada özetle şunları söylediler: “Kamuoyuna ve MHP camiasına vereceğimiz en önemli mesaj, bizim MHP’den kopamayacağımız gibi Allah’tan başka hiçbir kuvvetin de bizi partimizden koparamayacağıdır. Seçim sonuçları, İzmir’de başarısız olduğumuzun kanıtıdır. Yıllardır şerefle hizmet ettiğimiz MHP İzmir il yöneticiliği ve başkan yardımcılığı görevimizden istifa ediyoruz. Demokrasilerde kural bellidir. Başarısız olan gitmeli, yerini daha iyilerine bırakmalıdır. Parti, bizim şahsi malımız değildir. Milli mücadelenin başladığı İzmir’de Hasan Tahsin ruhunda hareket eden bizler, bu şehir için, bu ülke için çalışan, üreten ve bu ülkenin demokratik hukuk düzeni içinde devamlılığının sürdürülebilmesine inanan insanların güvenini kaybetmiş bulunmaktayız.” MHP Lüleburgaz İlçe Teşkilatı Başkanı Ayhan Aksakal da görevinden istifa ettiğini açıkladı. Ayhan Aksakal yaptığı açıklamada, 3 yıldan fazla süredir devam ettiği görevinden istifa ettiğini, istifasını da MHP Kırklareli İl Başkanlığı’na sunduğunu bildirdi. Aksakal şunları söyledi: “MHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı görevimden, 1 Kasım’da yapılan seçimlerde başarısız olduğumuz için ayrılıyorum.” 

Kaptanoğlu aday

Bu arada, Alparslan Türkeş’in Genel Sekreter Yardımcısı Selim Kaptanoğlu, genel başkanlık için adaylığını resmen açıkladı.