MHP kendini geçersiz kıldı!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yine yaptı yapacağını ve Meclis Başkanlığı’nı altın tepsi içinde AKP’ye ikram etti. Başından beri Bahçeli’den böyle kötü bir sürpriz beklediğim için hiç şaşırmadım. Huyu böyledir.

Fakat benim anlamadığım, bu yönde kamuoyunu yıllardır uyardığım halde kimsenin anlamaması veya anlamak istememesidir. Bazı dostlar Bahçeli’yi hâlâ  “oyun kurucu”  zannediyor! Ne kurucusu! Türkiye için kurulan kurguda, kendisine verilen rolü oynayan bir konumu var o kadar!

Yoksa TBMM Başkanlık seçimlerinde  “Her 4 turda da, kendi adayımıza oy vereceğiz. Eğer 4. tura kendi adayımız kalamazsa MHP’nin 80 oyu da boş çıkacaktır” demek, AKP adayının seçilmesini sağlamaktır.

* * *

MHP, koalisyon için AKP ile anlaşmış olsa da olmasa da Meclis Başkanlığı için böyle bir tavır sergilemek, Türk milliyetçiliğini temsil iddiasındaki bir partiye ve genel başkanına yakışmıyor. Bir siyasi parti geçersiz oy verir mi? Geçersiz oy vermek, kendi görüşlerini ve kendi konumunu geçersiz kılmaktır. MHP, genel başkanının eliyle kendisini geçersiz kılmış bir partidir. MHP’li milletvekilleri de böyle bir oyunda harcanmıştır. Tıpkı fareli köyün kavalcısının peşinden götürdüğü çocuklar gibi...

* * *

Fareli köyün kavalcısını bilmeyenler için küçük bir özetini nakledeyim:

1283 yılında, Almanya’nın Hamelin kasabasını fareler basar. Kasabayı farelerden kurtaracak olana para ödülü verileceğini dair bir duyuru yapılır. Elinde kavalı ile gelen bir yabancı  “Ben bu fareleri yok edebilirim”  der. Pazarlık yaparlar 100 altında anlaşırlar. Yabancı, kavalına üfler üflemez, bütün fareler ortaya çıkar. Yabancı kaval çalarak fareleri denize sürükler ve imha eder. Kasabalılar ise vaat ettikleri parayı vermez. Bunun üzerine yabancı sadece çocukların duyabildiği bir parça çalmaya başlar ve kasabanın 135 çocuğunu kendi peşinden ormana sürükler. Kasabalılar, çocuklarını arar ama bulamaz.

Hayatta, doğruluğun, dürüstlüğün, esas olduğunu, düzenbazlık yapanların geleceklerini kaybedeceğini gösteren muhteşem bir masal...

Bahçeli, sadece kendisinin bildiği ama MHP yönetiminden hiç kimsenin bilgisi olmayan bir kurgu adına, MHP’nin 77 milletvekilini, geçersiz oy kavalı çalarak, peşinden sürükledi ve kasabanın dışına çıkardı!

* * *

MHP’li milletvekilleri, ormanda atıl kapasitede tutulabilir mi? Tutulamayacağı için bu defa milletvekillerinin etrafına hendek kazmak gerekecek!

Gerçi, Türkiye-Suriye sınırına da hendek kazılıyor! Barış Manço,  “İşte hendek işte deve, ya atlarsın ya düşersin, bahtın olmaz vazgeçersin, zordur almak bizden kızı”  diyordu ama MHP’den AKP’ye destek almak o kadar zor değil.

Bir Cumhuriyet okuru, Devlet Bahçeli için  “AKP Osmaniye milletvekili” demiş. Aslında Türkiye’de bir daha seçim yapılırsa, MHP yönetiminin ve milletvekillerinin bu anlayışla ayrı bir parti olarak seçime girmesine gerek yok. Doğrudan AKP’den aday olsunlar da Türk milliyetçileri kendi başlarının çaresine baksın.

MHP, artık Türk Milliyetçilerini temsil etmiyor. AKP’yi eleştirir gibi görünüyor ama 3 Kasım erken seçimini ilan ederek AKP’yi Türkiye’nin başına bela eden ve iktidarda sıkıştığı her an yardımına koşan da bugünkü MHP yönetimidir. Türkiye, AKP’den kurtulmak istiyorsa, önce MHP yönetiminden kurtulmalıdır. 

Yazarın Diğer Yazıları