MHP komisyon kurdu, hafta sonuna kadar bitecek

MHP komisyon kurdu, hafta sonuna kadar bitecek
MHP, AK Parti'den gönderilen Anayasa Değişiklik Taslağını incelemek için hukukçulardan oluşan bir komisyon kurdu. Komisyonun haftasonuna kadar incelemesini tamamlayarak Bahçeli'ye gönderecek.

MHP Genel Merkezi'nden edinilen bilgiye göre AK Parti'nin Anayasa Değişiklik Taslağını aralarında Afyon Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Mehmet Parsak'ın da olduğu 10-12 kişilik bir komisyon inceleyecek. Komisyon üyeleri aralarında profesörlerin de bulunduğu partinin hukukçu kadrolarından oluşuyor. Taslağa ilişkin incelemeyi en kısa sürede tamamlayacak olan komisyon, görüşlerini Genel Başkana bir rapor eşliğinde gönderecek. 

"BEĞENMEDİĞİNİZ YER VARSA DEĞİŞTİRELİM"

MHP yetkilileri, partinin hassasiyetlerinin hem AK Parti hem de Cumhurbaşkanıtarafından çok iyi bilindiğinin altını çizerek, "Taslağı teslim ederken beğenmediğiniz, itiraz ettiğiniz yerler varsa gözden geçirelim, değiştirelim" denildiği bilgisini verdiler.  Yani Anayasa'nın ilk 4 maddesine ilişkin bir değişiklik talebi yok mu sorumuza aynı yetkili, "Paketin içeriğine ilişkin bir şey söyleyemem" yanıtını verdi.

Yetkililer, taslağın hafta sonuna kadar incelenip AK Parti'ye gönderilmeye çalışılacağını belirttiler. Hafta içinde Başbakan Yıldırım'ın, Bahçeli ile bir araya geleceği iddia edilirken, MHP yetkilileri, "Henüz bize gelmiş bir görüşme talebi yok" dediler.

BAŞKANLIK YERİNE PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI MI?

Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısı çıkışında gazetecilere, "Gönderilen metinde cumhurbaşkanı ifadesi geçiyor" sözleri Ankara kulislerinde, Ak Parti başkanlıktan vazgeçip, partili cumhurbaşkanlığına yönelmiş olabilir, şeklinde yorumlandı.

İlgili Haberler