MHP kongresi çağrı heyetine beraat

MHP kongresi çağrı heyetine beraat
MHP'nin 15 Mayıs 2016'daki olağanüstü kurultayını toplantıya çağırmakla yargılanan aralarında İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'in de bulunduğu 3 isim beraat etti.

MHP'nin 15 Mayıs 2016'daki olağanüstü kurultayını, mahkemelerin verdiği tedbir kararlarına aykırı şekilde toplantıya çağırarak "halkı kanunlara uymamaya tahrik" suçunu işledikleri iddia edilen 3 "çağrı heyeti" üyesinin beraatine karar verildi.

Ankara 31. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in avukatları ile müdahil MHP'nin avukatı Kürşat Üçüncü katıldı. 

Söz alan avukat Üçüncü, sanıklara ilişkin şikayetlerinin sürdüğünü ifade etti.

Sanık avukatları Ahmet Öztürk ve Burcu Aslan ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraat talebinde bulundu.

MAHKEMEDEN BERAAT KARARI

Hakim, "suçun unsurlarının oluşmadığı" gerekçesiyle sanıkların beraatine karar verdiğini açıkladı.

İddianamede, sanıkların, henüz kesinleşmemiş mahkeme kararına dayanarak, parti delegelerini 15 Mayıs 2016'da Esenboğa Havalimanı yakınındaki otelde yapılacak olağanüstü parti kongresine çağırdıkları iddia edilmişti.

HAPİSLERİ İSTENİYORDU

"Sanıkların, kesinleşmemiş mahkeme kararına dayanarak, TBMM'de grubu bulunan MHP yönetimi ve teşkilat yapısını doğrudan etkileyecek kongre girişimlerinin 'mevzuatı bilmemek' veya 'yanlış yorumlamaktan' kaynaklandığının değerlendirilemeyeceği" ifade edilen iddianamede, şöyle denilmişti:

"Şüphelilerce yapılan davet üzerine 5 bin kişinin anılan yere geldiği, polisin kurduğu barikatı aşmaya çalışan bu topluluk ile polis arasında gerginlik ve tartışmalar yaşandığı, 200 kişilik grup tarafından olay yerindeki ana arter bulvarın bir saat süreyle çift yönlü trafiğe kapatıldığı, bu eylemin havaalanına gitmek ya da havaalanından dönmek isteyen çok sayıda insanın mağduriyetine yol açtığı ve yaralamalı bir trafik kazasına sebebiyet verdiği gözetildiğinde, eylemin kamu barışını bozmaya elverişli bir boyuta ulaştığı sonucuna varılmıştır."

İddianamede sanıklar Ali Sağır, Mehmet Bilgiç ve 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti'den Aksaray Milletvekili seçilen Ayhan Erel'in, 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapsi isteniyordu.