MHP Konya il taşkilatı istifa etti

MHP Konya il taşkilatı istifa etti
MHP'de istifa depremleri devam ediyor. Genel Merkez'in partide değişim istiyenlere karşılık uyguladığı kıyım ve ağır sözler sonucu Konya İl teşkiları istifa etti.

İstifa sebebi olarak MHP Genel Merkezi'nin parti içinde farklı görüşte olan partililere karşı sarf ettiği ağır hakaretleri ve keyfi kapatmaları gösteren Konya İl teşkilatı yaptığı basın açıklamasıyla görevlerinden istifa etti.

İşte MHP Konya İl teşkilatının istifa açıklaması:

Yüce Türk Milleti ve Milliyetçi Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur ;

''Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir '' düsturumuzun Genel Merkezimiz tarafından unutulduğu, mevcut parti yönetimimizden ayrı fikir sahibi olan tüm ülküdaşlarımızın maalesef ki hain edildiği bugünlerde hepimiz vatanını seven birer ülkücü olarak üzerimizde sorumluluk taşımaktayız. Milliyetçi Hareket Partisi; milli, manevi unsurların el üstünde tutulduğu ülkücü hareketin temsilcisi niteliğinde bir siyasi partidir. Ülkücü hareketin önceliği şahıslar değil, idealleri, ilkeleri ve inançlarıdır.

Gelinen noktada partimiz MHP'de yaşanan olaylar sadece bir parti meselesi olmaktan çıkmıştır. MHP, hem Türkiye ,hem de Türk Dünyasının umududur. Her geçen gün gönüldaşlarımızın sayısının artması gerekirken, mevcut yönetimimizin herkesi birleştirici bir politika izlemesi gerekirken, fikir ayrılığı olanlar için arınma mevsimi başlamıştır ifadeleri kullanıldı. Bir tek ülkücüyü bile kaybetmeye tahammülümüz yoktur.

Genel merkezimiz, ülke gündemi ve ülkücü harekete fikren, fiilen, siyaseten yön verebilme kabiliyetini maalesef yitirmiştir. Ülkücüyüm diyen, Türk Milletinin ve güzel vatanımızın geleceğini bir nebze düşünen herkesin elini taşın altına koyması ve sorumluluk alması gerekmektedir. Bugünler de partimiz içinde yöneticiler yarışı yaşanırken, ülkücü ülkücüye düşman gibi gösterilmeye çalışılırken, ülkenin gündemi hızla değişmekte, her gün şehit haberleri gelmekte, mevcut iktidar da istediği gibi gündeme yön vermektedir.

Ülkemizin bütünlüğü tehlikedeyken, partimizdeki karışıklığın sürekliliği kimlerin çıkarına hizmet etmektedir! Artık durup düşünme ve gereğini yapma zamanıdır.

Her eleştiri, her itiraz bir ihanet değildir. İstişare etmek varlığımızı baki kılmak içindir. Eleştiri hakkımız her zaman saklıdır. Ancak sosyal ve görsel medyada hem Genel Başkanımıza hem de Genel Başkan Adaylarına yönelik hakarete varan sözleri, eleştirileri üzülerek görüyor ve hiçbir zaman tasvip etmiyoruz. Hepsi bizim kardeşimiz, gönüldaşımız, ülküdaşlarımızdır. Ülküdaşlık hukukumuza zarar veren ve ülkücüleri birbirine düşürmeye çalışan söylemleri herkes terketmelidir.

Herkes bilmelidir ki ; değiştirdiğiniz üsluplar gün gelip size karşı da kullanılabilir. Bu nedenle ülkücü ahlaktan vazgeçmeden yola devam edilmelidir. Bugünlerin geçeceğini ve hepimizin yine aynı yolda, omuz omuza yürümeye devam edeceğimizi hep hatırlamamız gerekmektedir. MHP için ülkücü hareket için emek veren, ömrünü harcayan herkes değişim istediği gerekçesiyle, görevden alınmakta, ihraç edilmeye çalışılmaktadır.

Bu hareketin ve partinin sahipleri ülkücülerdir. Ülkücülerin değişim isteğine rağmen MHP 'nin başında kalma isteği, ülkücü iradeyi hiçe saymak talihsizliğidir.

Genel merkezimizde görevde olan bir kısım yöneticilerimizin üslupları da tahammül sınırlarını aşmıştır.

Kurultayın gündeme gelmesinden itibaren izlenen politikaları, kullanılan ifadeleri tasvip etmesekte bugüne dek devraldığımız görevi şerefle devam ettirdik. Ancak 10 Temmuz olarak ilan edilen kurultayın iptali, akabinde muhalif görüşte olanlar için arınma döneminin başladığını açıklaması bizlerde hayal kırıklığına neden olmuştur. Her geçen gün bir teşkilatımız görevden alınmakta ve tabanımızdaki bölünmeler çoğalmaktadır.

MHP gücünü varlık sebebi olan milli ruha sahip gönüldaşlarımızdan almaktadır. Ve bu gücün kaynağı değişim istiyorsa kurultay yapılmalıdır. Delegelerimizin hepsi sorumluluk sahibi, bilinçli ülküdaşlarımızdır. Mevcut genel merkez yöneticilerimizi de daha önceki seçimlerde göreve getiren bu güçtür. Partimize gönül vermiş, oy vermiş, emek vermiş, ömrünü vermiş çoğu kesimin isteği kurultaydan yanadır. Bunu görmezden gelmek partililerimizi ve olayları flu görmek demektir. Genel merkezimiz kendilerini de seçmiş olan delegenin isteğini yerine getirerek toyumuzu toplamalı ve çıkacak sonuca herkes saygı duymalıdır. Ülkücü hareketin bekası, gerekliliği; şahıslar ve kurumlar üstü bir durumdur.

''Ülkücü Hareket Engellenemez '' sadece bir slogan değil, su götürmez bir gerçektir. Gün gelip akan su yatağını bulacak ve ülkücü hareket gerekeni yapacaktır.

Bugüne değin beraber görev yaptığımız başta İl Başkanımız Av.Murat ÇİÇEK olmak üzere, saygıdeğer yönetim kurulu üyelerimize ve tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ederiz.

Sonuç itibariyle; genel merkez yöneticilerimizin kurultay sürecindeki tutum ve üslupları, verilen sözlerin arkasında durulmaması, bizlerle bir ömür koşturan gönüldaşlarımızın ötekileştirilmesi nedeniyle büyük bir onurla görev yaptığımız MHP Konya İl Yönetimindeki görevlerimizden ve yönetim kurulu üyeliklerimizden istifa ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Ne Mutlu Türk'üm Diyene !