MHP kurucularından kongreye tam destek

MHP kurucularından kongreye tam destek
MHP Kurucular Kurulu Üyeleri, olağanüstü kongrenin kötü gidişe tek çare olacağını savunuyor

Ağır seçim yenilgisi sonrası yükselen olağanüstü kongre taleplerine MHP Kurucular Kurulu Üyeleri’nden de destek geldi. Kongre çağrılarını çok olumlu bulduklarını açıklayan Kurucular Kurulu Üyeleri, bu taleplere herkesten önce Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin kulak vermesi gerektiğini belirtiler.

 

MHP kurucularından kongreye tam destek

Mevcut yönetimi ve seçimlerde alınan sonuçları başarısız bulan MHP Kurucular Kurulu Üyeleri, toplanacak olağanüstü bir kongreyi kötü gidişe tek çare olarak görüyor.

MHP’nin ağır seçim yenilgisi sonrasında tabandan yükselen olağanüstü kongre taleplerine partinin Kurucular Kurulu Üyelerinden de destek geldi. Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener’in yaptıkları olağanüstü kongre çağrılarını çok olumlu bulduklarını açıklayan partinin Tabii Delegesi, Kurucular Kurulu Üyeleri, bu taleplere herkesten önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kulak vermesi gerektiğini belirtiler. Kurucular Kurulu Üyelerinden bazılarının olağanüstü kongre konusundaki görüşleri şöyle:

Kemal İnandı: 12 Eylül 1980 darbesiyle kapatılan partimizin yeniden kuruluşu sırasında görev almış olmak hayattaki en büyük gururum oldu. Alparslan Türkeş idamla yargılanırken, arkadaşlarımızla birlikte benim yazıhanemde kurduğumuz onurlu partimizin bugünkü durumu gerçekten çok üzüntü verici. Devlet Bey maalesef partiyi sıfırladı. Şimdi, “Ben gitmem, ben kurultay yapmam” demesi hiç yakışmıyor. Oysa ki olağanüstü kurultay çağrısını kendisi yapması lazım. Yakışanı budur. Herkes meydana çıkar ve partisinin geleceği için yarışır. Olağanüstü kurultay en kısa zamanda toplanmalıdır.

Mevlüt Dedeoğlu: Partiden, yönetiminden Genel Başkanından bir memnuniyetsizlik olduğu aldığımız oylarla ortaya çıkıp tescilleniyor. İktidara gelemiyoruz, iktidar ortağı olamıyoruz. Mevcut yönetimden bu yolda bir ümit ışığı göremiyoruz. Artık bu başarısızlığın devamını istemiyoruz. Yeni yüzlerden teşkil edilecek yeni bir yönetimle hareketin layık olduğu yere taşınacağına inanıyoruz. Kurucu arkadaşlarımızın genel görüşü bu minvalde. En sıhatli çare toplanacak olağanüstü kongrede bulunacaktır.

Mehmet Gümüştaş: Olağanüstü kurultay çağrılarını çok yerinde hatta geç bile kalınmış olarak görüyorum. AKP hiç yoktan var oldu. Biz bunca yıllık geçmişimize rağmen yok olma yoluna girdik. Kendi insanımızı kaybettik. MHP kimsenin değil milletin partisidir. Eğer olağanüstü kongre yapılmaz ve değişim olmazsa baraj altında kalırız. Vatandaş, ‘Neden MHP’ye oy vereyim?’ diye sorsa bende verecek cevap kalmadı. Duvarın taşları düşüyor, yıkılmak üzereyiz ama mevcut idareciler bunu görmezden geliyor.

Hüseyin Ünlüel: Mesele son seçimin ardından iyice su yüzüne çıktı. Kaç seçimdir başarısızlık sürüyordu. Ama Devlet Bey bunun sebeplerini araştırma gereği duymadan oturmaya devam etti. sonunda kaçınılmaz son ile yüzyüze geldik. MHP için yönetim değişikliği uzun süredir gerekliydi. Artık değişim şart olmuştur. Olağanüstü kurultay değişimin, değişim de partinin yolunu açar. Eski yeni herkesin toparlanma zamanı geldi.

Hayrettin Başeğmez:  Önümüzdeki ay 90 yaşımı bitiriyorum. MHP’ye ömrümüzü adadık. Devlet Bey seçim üstüne seçim kaybedip duruyor. normalde istifa etmesi lazım. Ama öyle bir niyeti olduğu görülmüyor. İş bu noktada teşkilatlara kalıyor. Teşkilatların bu konuda gereğini yapacağına inanıyorum. Olağanüstü kongre çağrılarını çok olumlu buluyorum. Toplanacak olağanüstü kongrenin partinin hayrına olmasını diliyorum.