MHP kurultayı için gözler mahkemede

MHP kurultayı için gözler mahkemede
MHP'de seçimli olağanüstü kurultayın önünü açan tüzük kurultayı ile ilgili nihai karar merakla bekleniyor. 

MHP'nin tüzük kurultayına yönelik kararını bugün açıklaması bekleniyor. Meral Akşener, 19 Haziran 2016 tarihindeki tüzük kurultayının yıldönümünde sosyal medyadan konuya ilişkin mesajını iletti. Akşener mesajında şu ifadeleri kullandı: "19 Haziran 2016 kurultayın yapıldığı gün. Bugün bir yıl oldu. AKP iki kongre yaptı. Yarın (bugün) mahkememiz var. Adalet nerede göreceğiz."

Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan da konuya ilişkin mesajını Twitter hesabından verdi. Sinan Oğan, şunları söyledi: "1 yıl önce yaptığımız kurultayımız hakkında yürütmeyi durdurma kararı veren mahkeme bütün teamüllere aykırı olarak 1 yıldır karar veremedi. 20 Haziran'a ertelenen mahkemede normal şartlarda yarın (bugün) bir karar çıkması gerekir. Ancak 'Adalet' AKP'nin oyuncağı haline geldiği için mahkeme heyeti bir erteleme daha verirse artık Türkiye'de Adaletin siyasallaştığı tescillenmiş olacaktır.  Yarın (bugün) adalet bekliyoruz..."

Delegelerin yaklaşık üçte ikisinin oyuyla, mahkemenin yetkilendirdiği Çağrı Heyeti MHP'yi 19 Haziran 2016'da tüzük kurultayına götürmüştü. Kurultayda mevcut MHP tüzüğü değiştirilmiş ve seçimli olağanüstü kongre kararı alınmıştı. MHP Genel Merkezi'nin itirazı üzerine 19 Haziran'daki tüzük kurultayına üst mahkeme tarafından durdurma kararı verilmişti.

Durdurmanın 'gayri hukuki ve yetkisiz mahkemeler tarafından yapıldığını' belirten 4 genel başkan adayı ise karara itiraz etmişti. Temmuz 2016'da yapılması beklenen kurultay, mahkemenin durdurma kararı nedeniyle yapılamamış, karara yapılan itirazın ise 28 Mart 2017'de Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülmesi kararı verilmişti. Ancak Ankara 3 Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme yeniden erteleme kararı vererek duruşma tarihini bugüne ertelemişti.