MHP ve CHP’den kumpasa sert tepki

MHP ve CHP’den kumpasa sert tepki
İktidarı suçlayan muhalefet, seçim yaklaştıkça algı operasyonlarının artacağını ancak buna karşı tedbiralındığını açıkladı.

Parti kapatma iddiası Ankara’yı karıştırdı!

Haber: Hanife Açıkalın

Siyasi kulislerde konuşulan “CHP ve MHP’ye kapatma davası açılacak” iddiaları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla yeniden alevlendi. Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında, “CHP’nin kapatılmasıyla ilgili bir hazırlık yapıldığını biliyoruz” diye konuştu.
MİT içinde bir kanadın CHP’ye tezgah kurduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, “Kimler tarafından yapıldığını da isim isim açıklayacağız. Bunlar Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bilgisi dışında yapılıyor. MİT’e çağrıda bulunuyorum. İktidar endeksli bir politika uygulamamalısınız” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, partilerine karşı AKP ve PKK arasında anlaşma olduğunu söyledi. 2011 seçimlerinde MHP’ye tuzak kurulduğunu hatırlatan Vural şunları söyledi: “MHP’ye yönelik algı operasyonları gayretleri Türkiye’ye uygulanan senaryonun parçasıdır.”Başkent kulislerinde konuşulan “CHP ve MHP’ye kapatma davası açılacak” iddiaları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla yeniden alevlendi. Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “CHP’nin kapatılmasıyla ilgili bir hazırlık yapıldığını ve bu konuda bir de kitap yazıldığını, yakında piyasaya sürüleceğini de çok iyi biliyoruz. Kimler tarafından yapıldığını da biliyoruz. Bunu açıklayacağız. Bütün bunlar Başbakan Davutoğlu’nun bilgisi dışında yapılıyor.” MİT içinde bir kanadın CHP’ye tezgah kurduğunu da iddiia eden CHP lideri, “MİT’e çağrıda bulunuyorum; iktidar endeksli bir politika uygulamamalı” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de “CHP’yi kapatmaya onların gücü yetmez. Böyle bir girişimde bulunsalar bile hiçbir şekilde sonuç alamayacaklarını bilmeleri gerekir. Bu tür iddialar, akıl fukarası insanların aklına getirecekleri şeylerdir” dedi.

AKP ve PKK anlaştı
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise, seçim öncesinde iki partiye karşı algı operasyonu yapıldığını belirterek, “Kapatma söylentilerinin sebebi MHP’nin yükselişi, bölücülerle dans edenlerin korkusudur” dedi. Oktay Vural, MHP’ye karşı AKP ve PKK arasında anlaşma olduğunu iddi edildi. AKP’nin alternatifinin MHP olduğunu vurgulayan Vural, partisinin yeni bir kumpas olayı ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. 2011 seçimlerinde MHP’ye karşı tuzak kurulduğunu anımsatan Vural şöyle konuştu: “Birçok iddia seçim meydanlarında acımasızca kullanıldı. Geldiğimiz noktada Milliyetçilik karşıtı MHP düşmanı ama PKK muhibbi bir koalisyon MHP üzerinde provokasyonlarına devam ettiğini ortaya koyuyor. İç Güvenlik Paketi’nde bizi HDP ile birlikte göstermeye çalıştılar. Dolmabahçe’de anlaşma içinde olurken, Meclis’te göstermelik bir horoz dövüşü  yapılıyor. Birçok yalan ve iftiralarla MHP’ye yönelik algı operasyonları yapma gayretleri hepsi Türkiye’de uygulanan senaryonun parçasıdır.”

Fuat Avni Erdoğan’dır
MHP’ye karşı kurulması planlanan kumpasın Recep Tayyip Erdoğan tarafından organize edildiğini savunan Vural, bunun asıl nedeninin korku olduğunu belirtti. Vatandaşların MHP’ye olan yönelimlerinin engellenmek istendiğini kaydeden Vural, sanal medya karakteri Fuat Avni’nin de Erdoğan olduğunu iddia etti. Vural, “Cumhurbaşkanı ve Başbakanın MHP’yi HDP ile birlikte gösterme çabaları aslında partimiz  üzerinde devletin, Saray tarafından yönetilen bir algı operasyonu olduğunu gösteriyor. Vatandaşın MHP tercihini durdurmaya çalışıyorlar. Bu bir korkunun yansımasıdır” dedi.