MHP'de halkın günü

Milliyetçi Hareket Partisi hangi şartlarda olağanüstü kongreye gidiyor ve hangi şartlarda bu kongre engellenmek isteniyor?

Kongre bugün Esenboğa Havaalanı yakınında, Akyurt ilçesi yolu üzerindeki Büyük Anadolu Oteli'nde yapılıyor.

Bu oteli biliyorum. Gazetecilik çalışmaları için Ankara'ya geldiğimizde zaman zaman kaldığımız oteldir, havaalanına yakınlığı tercihimizdir. Hiç aklımıza gelir miydi, tarihî bir güne ev sahipliği yapacağı...

MHP'nin kongresi, Genel Merkez'in değil, Milliyetçi Hareket'e sahip çıkan halkın tercihidir. Genel Merkez'i kendilerine tapulamış, zeminden habersiz, halktan habersiz Komitacılar, son güne kadar bile daha oyun kurma peşindeler.

Bunlara "Milliyetçi Hareketçi" denebilir mi? Halk istiyorsa değişim kaçınılmazdır. Bunu idrâk edemeyenler, halkın meseleye el koymasını bekleyenler, bir partinin başında kalamazlar. Şöyle veya böyle gideceklerdir.

Bir düşünün... Olağanüstü kongreye gelinene kadar ne engeller aşıldı... Mahkeme safahatını geçiyorum.

Tek partinin ötesinde tek şahıs rejimi için kararlı adımlarla yürünüyor... Yargıtay'ın, Danıştay'ın bütün üyeleri sıfırlanacak, "yandaşlar" Danıştay'a, Yargıtay'a doldurulacak... Türkiye hapishaneye döndürülecek... Kimse mahkemeye gidemez; giden netice alamaz.

Bu vahameti kestiremeyen bir MHP yönetim var... Meclis'te 40 milletvekiliyle 317'e direnemeyecek ama ya sokaklar! Haksızlıkları haykıramaz mı? Yolsuzlukların, hırsızlıkların hesabı sorulamaz mı?

Liseliler bile ayaktalar... Koskoca partinin yöneticileri ise koltuklarında kalkmama hesabı içindeler.

Liselilerin "tek adam rejimi"ne "dur" ihtarında Ülkü Ocakları nerede duruyor? Gezi'de olduğu gibi kendisini geriye çekip ortalığı yıkıcılara mı bırakacak? İnisiyatif alıp disiplinli bir duruş sergileyemez mi?

Çünkü Genel Merkez'in kırılmaz zinciri Ülkü Ocakları'nı çepeçevre sarmıştır. Ancak, Mevcut Genel Başkan bir yere giderken, bir yerden gelirken koridor oluşturmak için bu gençleri dizer... Ülkü Ocakları "koridor gençleri" yetiştirmek için mi var?!

Tek adam rejimine gidişi durdurabilecek herhangi bir planı bulunuyor mu Mevcut MHP Yönetimi'nin?

Gidici Başkan, nihayet iftarlarda göründü... Ismarlama il yönetimleri iftarlar düzenliyor, o da davetlilerin karşısında konuşuyor. Nerede halk? Nerede ülkücü irade? Mahkeme karar vermiş, "Bu kongreyi yapmazsanız mesulsünüz." diyor, o ise İzmir'den ısmarlama davetliler huzurunda MHP'lilere "Sahte ülkücüler!", "Çıkarı davadan büyük olan Truva atları!", "Milletvekili adayı olamadıkları için kurtarıcı rolüne soyunmuş!" diye hakaret ediyor... Yanı başındaki, çok itibar ettiği Genel Başkan Yardımcısı gibi, bir "Nesebi gayr-i sahihler!" demediği kaldı!

Ülkücüyü tanıma, seçmenini tanıma, halkı tanıma, neyi tanıyacaksınız?!

Bugün büyük gün... Halk meseleye el koymuş ve kendisini temsil eden üst kurul delegelerini Ankara Büyük Anadolu Oteli'ne kongre yapmaya göndermiştir.

Halkı bu yola sevk eden de İzmir'de, son günde dahi "Yargıtay'ın kararını tanımıyoruz!" diyen zattır.

Halkın içine çıkamayanlar; ancak, iftarları bahane edip ısmarlama toplantı yaparlar.

Bugün inşallah halk iradesini ortaya koyacaktır.

Hadi yine bir ısmarlama iftarda "Halkı da yok sayıyoruz!" deyin!

Yazarın Diğer Yazıları