MHP'de "ilişki durumu karışık"

MHP'de "ilişki durumu karışık"
MHP'de "ilişki durumu karışık"

...Devlet Bahçeli ve ekibi ipe un sermeyi sürdürüyor ve "Kongre 10 Temmuz'da yapılacak, başka bir tarih kabul etmeyiz" diye ısrar ediyor.

Muhalifler ise "Kongre 19 Haziran'da toplanacak. Bunu hiçbir güç engelleyemez" diyor.

Yani TV'deki dizi film gibi "MHP'de ilişki durumu karışık!"

Rahmi Turan Sözcü

 

*

 

Kendi düşen ağlamaz

Televizyon haberlerimizde Suriye sınırımızdaki Menbic'in "PYD tarafından kuşatılması", alınacağının da belli olması bizim için sevindirici bir habermiş gibi veriliyor.

 Bazen merak ediyorum, acaba biz Suriye'nin kuzeyinde neler olduğunu ve bu olanların "Türkiye'de her gün şehitler verdiren, sivillerin hayatına mal olan terör belası" ile...

Kilis'e şimdi de Suriye'den atılan çok sayıda roketatar mermisi ile yakından ilişkisini anlamıyor muyuz yoksa anlamak mı istemiyoruz.

IŞİD'in kontrolündeki bölgelerin PYD-PKK'nın eline geçmesi tercihen daha iyidir diyorsak mesele yok, aksi takdirde sınırımız boyunca, "Fırat'ın batısı-doğusu demeden" bir PYD devleti kurulmasına çok az kaldığını görmek iyi olur.

 (...) PYD 24 saatte ABD desteğiyle 640 kilometrelik alanda 30'dan fazla köy ve kasaba ele geçiriyor.

 (...) Bir günde 1700 kişiyi kılıçtan geçiren, Avrupa'da, Amerika'da, Türkiye'de kitlesel terör yapan (Türkiye'de PKK ile dönüşümlü olarak yaptı, PKK'nın eylemlerini başlatmasına yardım eden de onlardı) bu kadar kanlı ve saldırgan bir örgütün,  ele geçirdiği bölgeleri böyle kolayca terk etmesi garip değil mi?

 (...) Can ve toprak güvenliği açısından, ekonomik açıdan çok ciddi riskli bir süreçteyiz ama Türkiye hala seyahatlerle, iç kavgalarla ve entrikalarla meşgul. Ne denebilir ki?

 Kendi düşen ağlamazmış!

Güngör Mengi Vatan

 

*

ercan-akyol-006.jpg

Ercan Akyol Milliyet