MHP'de kongre ve adaylar

Yeniden merhaba.

Hiç kuşkusuz Türk milliyetçilerinin basılı medyasının amiral gemisi Yeniçağ Gazetesi'nde yazmak önemli bir sorumluluk. Bu vesile ile okuyucu dostlara saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Konumuz MHP ve süreç... Seçim öncesi elimizden geldiğince MHP'nin çok oy alması için uğraş versek de taraftar seçmenin etkisi malum. Partilere oy aldıran Genel Başkanları, söylemleri, projeleri desek de uzun yıllar siyasetde olupta söylemlerle icraatlar örtüşmeyince oy almanız bir yana asli unsurlarınız bile size dur diyebiliyor!

***

7 Haziranda Türk seçmeninin verdiği mesajı almak bir yana, sorumluluktan kaçıyor algısı nedeniyle MHP tarihi bir yenilgiye hatta PKK siyasal temsilcilerinin karşısında bile hezimete dönüşen bir cezalandırılmayla karşı karşıya kaldı. Doğal olarak hepimiz bunun MHP'yi yönetenlerce bir muhasebe sonucu kaybetme bedelinin MHP'ye değil, partiyi yanlış yönetenlere kesilmesini bekledik! Ancak pişkin pişkin yine kameralar karşısına çıkıp sanki bir şey olmamış gibi davranan Sn. Devlet Bahçeli'ye önce ülkücüler ve taban sonra ülkücülerin baskısı ve talepleri sonucu sorumluluk alması gerekenler kongre talebi ile bir bir ortaya çıktılar. Tüzüğe konulmuş malum madde anlaşılıyor ki bu günler düşünülerek konulmuş, ülkücü iradeye tuzak kabul ettiğimiz anti demokrat maddenin kaldırılarak, olağanüstü kongre talebinin yasal yolu açılması için üst kurul delegelerinden imza toplanmaya başlanmıştır.

***

Geçmişte olduğu gibi yine MHP erk'i bunu isyan, ihanet talep edenleri hain ilan etmede gecikmemiştir! Kurşun asker nitelemesi ile kendi yazdıkları üst kurul delegelerine güvenmek yerine, imza verenleri de paralelci ilan etmekten çekinmeyen bu zorba anlayışa rağmen beklenenin çok üzerinde imza toplanarak sürecin sonuna gelinmiş olmasından sonra bile Sn. Bahçeli hukuk, hak, irade tanımam bu imzaların nezdimizde bir değeri yoktur sanki mahkemelerde onun emir eri imiş edası ile buyurun mahkemeye diyebilmiştir!

***

Bu süreçte tetikçi kalemler, bazı il başkanları "Sadakat Ateşi" isimli biat törenleri düzenleseler de değişim talebi giderek büyümüş MHP camiasında bu talep % 90 seviyelerine çıkmıştır. Adaylar ve adayları destekleyenler her türlü hakarete, tehdide rağmen sağduyu ve vakur tavırlarla ülkücüye yakışır bir şekilde imzaları genel merkeze teslim ettiler. 15 gün sonra yargı süreci başlatılacaktır! Muhtemelen hiç yabancısı olmadığımız, ilkinde de "kayyum" olgusu ile "Bahçeli" seçilmenin arifesinde MHP tanışmış parti geçici bir süre kayyuma devredilmişti! Bu sefer de aynı şekilde partiyi kongreye Mahkemelerin atadığı MHP üst kurulundan oluşacak kayyuma devredilip kongre gerçekleşecektir.

***

Adaylar arasında imza sürecinde kısmen bir işbirliği olmuşsa da bundan sonra nasıl bir yol izleneceğini birlikte takip edeceğiz. Adaylar içerisinde kanaatim odur ki kongrenin ilk turunda Sn. Meral Akşener oyların kahir ekseriyetini alarak genel başkanlık makamına oturacaktır. Dinlediğimiz kadarı ile yönetme anlayışından nasıl bir MHP tahayyülü açısından Meral Akşener'li bir MHP başarıdan başarıya koşacaktır. Yapısal sorunlarını adalet ve demokrasi ile çözerken daha koltuğuna oturmadan MHP'den gönderilmiş yada başka partilerde seçilmiş Büyükşehir başkanları da dahil geniş kitlelere MHP rozeti takıldığına tanıklık ederken MHP teşkilatlarını ayağa kaldırıp iktidar hedefi için bir milli seferberlik ilan edileceğini de şahsen bekliyorum.

***

Yeni dönemde MHP daha çok sivilleşecek, daha çok yan kuruluşları olan, Türk dünyası ile barışan bir çok toplumu buluşturacak sosyal örgütlenmelere de şahitlik edeceğiz. Hiç bir dönemde olmadığı kadar siyaset de kadın figürü ön planda olacaktır. Medya planlaması ile, iletişim ile, kurultay şölenleri ile moral ve motivasyon yüklenecek olan bir MHP için bu sancılı dönem bayram havasına girdiğinde büyük kucaklaşma, büyüme isteği her alanda kendini hissettirecektir.

 

..Biz ki her dem yeniden doğarız; bizden kim usanası!

(Yûnus)

 

Yazarın Diğer Yazıları